Baconinlindade järpar med mos

Lagar ni precis som vi mycket middagar med köttfärs? Då kommer ett gott & trevligt tips här för att variera vardagsmaten.
Baconinlindade järpar med mos & brunsky.

IMG_5229

Lägg i en ugnssäkerform och tillaga i ugnen för att slippa matos

IMG_5211 (1)

Det här behöver du till 12- 14 järpar:

1 kilo köttfärs
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk konc. oxfond
1/2 tsk timjan
1/2 kruka finklippt persilja
salt & peppar
2 bollar med mozzarella
2 paket bacon

Serveras med mos:
potatis
lite mjölk
smör
salt & peppar
riven muskot

Brunsky:
2 dl vatten
1 msk oxfond
1 tsk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
salt & peppar

Gör så här:
Skala och koka potatisen, när jag gör mos så har jag en potatisstöt och sedan mosar jag den med lite smör & mjölk tills jag får en lagom konsistens. Smaka av med salt& peppar och lite riven muskotnöt.  Ställ ugnen på 200- 220 grader. Blanda ihop alla ingredienser till köttfärssmeten, tärna upp osten i lagom stora bitar.
Baka in osten och forma till järpar.

IMG_5209

Linda in varje järp med en baconskiva och lägg i en ugnssäker form. Ställ in i mitten i cirka 30- 40 minuter, eller tills järparna är genomstekta. Under tiden gör du såsen, hetta upp en stekpanna med smör. Har du steksky från järparna så ös ifrån det också till såsen. Mät sedan upp vatten, fond & soja och låt sjuda upp. Runda av med grädde och smaka av med salt & peppar.
Ös skyn över järparna.

Serveras sedan med potatismos och brunsky.

IMG_5213

Bacon ger sälta och mozzarellan gör dem saftiga.
Mycket gott & uppskattades av hela familjen.

IMG_5222

1
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Mums!
Det blir till att testa dessa i dagarna. Köttfärs används ofta hos oss också och tips på maträtter med detta tas tacksamt emot.

Linda
8 år sedan

Detta blir kvällens middag, mums☺

8 år sedan

Åh så himla gott det såg ut att vara!! ?

Emilia
8 år sedan

Ser såååå gott ut men jag är riktigt usel i köket… Hur vet man att den är klar utan att behöva dela på den? ?

8 år sedan

Oj, så gott detta såg ut. Köttfärs rätter är något som alltid gå hem så detta måste testas.

Moa
8 år sedan

Detta ser ju supergott ut! 😀 Pojkvännen har en middag att se fram emot i helgen 😛

8 år sedan

Men, vad gott detta lät! Där fick jag en idé till framtida blogginlägg, tack så mycket.

8 år sedan

Det var smart att baka in mozzarellan!

Nickolina
8 år sedan

Ser super gott ut, tänkte göra idag 🙂
Men undra hur jag ska få steksky till såsen om jag gör dem i ugnen? Steker du dem lite först innan du sätter in dem i ugnen?

jennysmatblogg
Reply to  Nickolina
8 år sedan

De vätskar sig i ugnen också 🙂 Så ta ut dem efter en stund och häll av skyn.

Sara
8 år sedan

Hej! Detta låter gott!! Ska testa idag? Ska jag köpa vanlig mozarella eller är de den förpackningen med små bollar i en plastburk? För en gång
gjorde jag fel i ett kycklingrecept just med detta☺

jennysmatblogg
Reply to  Sara
8 år sedan

Jag tror inte att det kan bli fel vilken man än använder 🙂 Men jag hade vanliga bollar, som jag skar i mindre bitar.
Lycka till 🙂

Sara
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Ok☺ Tack för snabbt svar!

Åsa
8 år sedan

Hej. Jag undrar om man kan göra dessa järpar på endast älgfärs, eller blir det för torrt?

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
8 år sedan

Risken är att de blir torra.. Har du provat att blanda ut med lite fläskfärs? ☺️

Nästa inlägg

Välkommen September

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x