Panerade fläskkotletter med rostad potatis

Hej där,

Fredag och helgen står snart på glänt, kanske ska ni äta kräftor i helgen. Men om inte så har jag ett gott middagstips för vi åt så god mat här igår. Det är inte ofta jag lagar fläskotletter, men nu kommer jag lätt att laga detta många gånger hädanefter.

IMG_4440

Rostad potatis är så underskattat, skulle lätt kunna äta det istället för godis. Mums

IMG_4445

Det här behöver du till 4 personer:
små potatisar
flytande smör
flingsalt

8 benfria tunna kotletter
2 ägg
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
salt & peppar
smör

Såsen:
1 msk flytande smör
1 msk med vetemjöl
1 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
1 msk kalvfond
1 tsk svartvinbärsgele
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Skala potatisen och lägg i en ugnssäker form. Ringla över smör & strö över flingsalt.  Rosta potatisen i 25- 30 minuter tills den fått en fin färg. Ta fram två tallrikar, knäck äggen på den ena och vispa ihop med en gaffel. Lägg mjöl & ströbröd på den andra och krydda med peppar & salt och blanda om. Doppa fläskkotletterna i äggen och sedan i ströbrödsblandningen på bägge sidor.

IMG_4438

Smörstek kotletterna tills de fått vacker färg och tills de är genomstekta. Lägg upp på ett fat och vispa snabbt ihop såsen i samma stekpanna. Klicka i smör och strö över vetemjöl och vispa ihop så att det är klumpfritt. Vänd ner vattnet sakta där i och vispa under tiden, så att det inte blir klumpar. Häll i fond, soja och runda av med grädde. Smaka av med salt & peppar och lite gelé. Låt sjuda ihop och servera genast!

Smaklig måltid

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al8
8 år sedan

Ja, vi skall faktiskt äta kräftor mm. Skall på cykelfest och står för huvudrätten, fick reda på att en som kommer varken äter kött eller kyckling, så då blev det kräftskiva. Tror det blir bra, smidigt man kan ju förbereda det mest. Tack för kotlettrecept, har planerat kotlett till söndag, så då kanske vi testar detta, mums. Önskar dig en fin helg, kram kram

Emmy
8 år sedan

TACK för världens bästa blogg! Jag är en småbarnsmamma med fruktansvärt dålig fantasi när det kommer till mat och har egentligen inget större intresse för matlagning, men tack vare din blogg så strömmar både idéerna och inspirationen! Du räddar min stackars son från att äta makaroner och mamma scans köttbullar allt för ofta 😉 tack <3

8 år sedan

Tack för alla bra tips! : )

8 år sedan

Men åh så gott det där låter!! Ska nog laga det redan imorgon när mina föräldrar kommer på middag, tror det kommer uppskattas av alla!!
Ha en fin dag:-)

Sara
8 år sedan

Jag tycker det är jättesvårt att steka fläskkotletter utan att de blir väldans sega. Har du nåt bra tips?

jennysmatblogg
Reply to  Sara
8 år sedan

De ska inte stekas för länge, då blir de sega.
Bästa är att använda en köttermometer

Nästa inlägg

20 Augusti

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x