Dagsutflykt till Tarti

 

Sitter här i skuggan en stund igen, 35 grader har vi i Grekland här just nu. Innan idag blev det blev en dagsutflykt till Tarti, en beach som ligger cirka 30 minuter från vårat hotell. Först körde vi lite fel, men det gjorde inget för då fick vi riktigt fina bilder uppifrån på stranden.

IMG_3908

Så här såg det ut åt andra hållet, vackra klippor & turkost vatten.

IMG_3912
På denna beachen är var det mer småsten / sand än de andra stränderna vi varit på.  Kristallklart turkost vatten och det känns lite som Thailand faktiskt! Vi fick även klappa en bläckfisk som vår solstolsgranne simmade ner och plockade upp från havet. Och jodå, han släppte tillbaka den i havet sen och barnen tyckte det var jättehäftigt.

IMG_3919
Sol och bad blev det mesta delen av dagen.
IMG_3922

Och lite mat hann vi också med, det är ju lite det som är hälften av resan.
Att prova olika maträtter och besöka nya restauranger. Grekisk mat är verkligen toppen, ska börja laga mer av det bär jag kommer hem!

IMG_3913
Sen smakar all mat bättre när man kan sitta ute och äta den, och kika ut över vattnet. Jag trodde jag beställde en vanlig kebabtallrik, och fick in kebabrullar med pommes. Goda var de med lite pressad citron över och koriander.

IMG_3918

Och något som smakar helt fantastiskt här är olivoljan! Till förrätt äter vi bröd doppat i olivolja med lite salt på. Så enkelt och smakar så mycket, vi ska köpa med oss lite goda olivoljor innan vi åker hem!

Nu ska vi svalka oss lite i poolen innan det blir dags för middag.

Trevlig kväll till er!

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helena
8 år sedan

Vi brukar åka till Grekland varje är, inte i år tyvärr. Men ett tips för lunch är att hitta ett litet hak som säljer pitagyros! Kostar oftast bara 2.50-3 euro och man får massa mat för pengarna. Finns så mycket god grekisk mat att pröva!

8 år sedan

wow så underbart det ser ut! kram http://www.joseefiinb.devote.se

8 år sedan

Vilka underbara bilder!!

Galini
8 år sedan

I Grekland när vi säger kebab, menar vi bara kebabrullar! 🙂 Annars äter vi gyros istället! Det är inte biff, men det smakar gott!
Jag kommer från Grekland, bor i Sverige och har följt din blogg i några månader nu!Det känns så bra att läsa tips för Grekland!
Och vi väntar på några recept också!

Nästa inlägg

Gårdagens middag

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x