Älggryta med kantareller

 

Det finns få saker som slår en riktigt god och älggryta som fått stå på långkok.

IMG_0997

Det här hade jag i min älggryta: 
1 kilo grytbitar av älg
smör
salt & peppar
2 gula lökar
2 morötter
1 msk tomatpure
8 dl vatten
4 msk konc. viltfond
2 1/2 dl rött vin
3 msk kinesisk soja
200 gram trattkantareller
1 tsk torkad timjan
salt, peppar

Gör så här:
Hetta upp en gryta med smör & fräs grytbitarna med salt & peppar tills de får vacker färg.
Slanta ner morötterna & klyfta ner löken & vänd om så att de blir glansiga. Pressa ner tomatpuren och mät i vatten, fond, vin & soja och låt allt sjuda upp. Låt stå och småputtra länge under lock ( gärna 4- 5 timmar tills köttet är mört och fint) Mot slutet är fräser du upp kantarellerna i en anna stekpanna och tillsätter smör när vätskan kokat bort. Och fräs tills du fått en fin färg på dem. Vänd ner i din gryta och smaka av med timjan salt och peppar

IMG_1000

Klart att servera med kokt potatis.

img_1019-1024x682 (1)

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Jag älskar grytor, finns knappt något godare när det gäller höstmat! Antar att det funkar lika bra med annat kött om man inte har eller gillar älgkött?

Inredningshjälpen/Anette

8 år sedan

Gott med älggryta!

Zandra
8 år sedan

Kan man byta ut köttet mot vanliga grytbitar? ?

Jenny K
8 år sedan

Super god!!!!

Emma
8 år sedan

Går det att hoppa över vin då ingen här hemma gillar vin? :p

6 år sedan

[…] nu har jag gjort i ordning en Älggryta med kantareller, som ska stå och puttra i fem timmar. Kantarellerna tar man i på […]

Elin Törnberg
1 år sedan

Om man ta Nötkött, ska det puttra lika länge då, eller är det kortare tid då?

Nästa inlägg

Kräftpasta toppad med avokado

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x