Vanilj – och nutellapannacotta

Hej i stugorna

Idag har jag rensat ur barnens garderober, städat & åkt ett par turer till återvinningen. Innan maten blev det en sväng för att handla födelsedagspresenter till Thelma som snart fyller år. Hittade även lite kläder till barnen inför skolstarten, och kikade efter en ny väska till Nomi som ska börja ettan. Jag hittade fina pennor ( ja nu bryr sig inte Jacob så mycket om fina blyertspennor & doftsudd längre ) men de andra gillar ju att få lite fina nya skolgrejer. Kalender, pärmar & kollegieblock. Så nu är vi lite förberedda inför skolan. Och till er som kikar förbi här för att hitta en efterrätt kan ni nu sluta leta!

Varsågoda, här bjuder jag på en grymt god pannacotta!

IMG_3112

Glöm inte följa bloggen på Facebook och instagram: @jennysmatblogg

Receptet är för 4 personer

Det här behöver du till nutellapannacottan: 
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 1/2 dl nutella
1 nypa salt

Vaniljpannacottan: 
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
200 gram philadelphiaost

Så här ställer ni glasen för att få en lutande pannacotta
IMG_3070

Gör så här:
Börja med nutellapannacottan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter i förväg.
Mät upp grädden och låt sjuda upp på svag värme. Ta bort från plattan och krar ur vatten ur gelatinbladen & vänd ner gelatinblad och rör om tills allt blandat sig. Sedan vänder du ner nutella med en nypa salt, rör om tills du har en fin och blank smet. Häll upp i glasen. Ställ in i kylen i minst 4 timmar innan du gör nästa lager.

Lager nummer 2 gör du likadant med. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter innan.
Värm upp grädde & socker & vaniljstången ( skär dem på längden och kärna ur den ) låt både frön och stång koka med på svag värme tills de börjar sjuda, ta bort från plattan. Fiska upp vaniljstången och krama ur vattnet ur bladen och rör ut gelatinbladen i gräddblandningen. Vänd sist ner philadelphian, rör tills du har en slät smet och häll ovan på det första lagret.

Låt vila i 4 timmar i kylskåp innan det är dags att servera.

Gärna friska lite syrliga bär.

Gott gott

2
Prenumerera
Notis om
27 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
5 år sedan

Mums, ser inte helt fel ut. Här håller jag på med en jordgubbstårta till svärfar imorgon ?

5 år sedan

Vad är ersättning för gelatin blad , har gjort med vego gelen med det funkade inte 🙁

Gunilla
5 år sedan

Hej!
Vilken underbar efterrätt ! Måste testas ? Är receptet för 2 el 4 pers? Tack för alla dina härliga recept?// Gunilla

Tess
5 år sedan

Ser fantastiskt ut! Om man som jag skulle vilja bjuda på detta fast utan gelatin, vad kan jag då använda istället och hur mycket av det?!
Tack för världens bösta blogg o inspiration!

jennysmatblogg
Reply to  Tess
5 år sedan

Tack gulle du 🙂
Det finns gelatinpulver ( vegetariskt alt ) men jag har inte prövat det.
det står på burken hur man ska dosera.

Therese
5 år sedan

Hur många gelatinblad ska det vara till vaniljpannacottan? Är det samma som nutellapannacottan?
Tack för en bra blogg med många bra och goda recept!

jennysmatblogg
Reply to  Therese
5 år sedan

Ja det stämmer 🙂

Therese
Reply to  jennysmatblogg
5 år sedan

Tack för svar! Detta recept ska absolut testas snart!

Ida
5 år sedan

Dom ser ju supergoda ut 😀 Det måste jag testa nån gång 🙂

Linnea
5 år sedan

Kan man göra denna klar dagen innan det ska serveras?

Jenny
5 år sedan

Det ser jätte mumsigt ut ? Jag undrar var man kan hitta ditt recept på Nutella och pistagekaka som du har lagt ut på Instagram? ? Den ser också jätte jättegod ut ? Tack för alla goda recept som du lägger ut ? /Jenny

Hanna
5 år sedan

Hej, ja jag undrar också om man kan göra klart dom dagen innan? Eller iaf första lagret?

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
5 år sedan

Absolut 🙂

Jenny
5 år sedan

Tror du man kan byta ut gelatinbladen mot gelatinsocker?

5 år sedan

Kan man göra likadant med chokladpudding och grädde?

Cholpon
5 år sedan

Tack för den underbara deserten. Den blev jättegott mumms. Mina gäster var bara glada och ville ha denna recepten. ? ? ?

berit andersson
5 år sedan

tar det verkligen så lång tid som 4 timmar för ett lager att stelna?

jennysmatblogg
Reply to  berit andersson
5 år sedan

Mest för att vara på den säkra sidan så skrivr jag 4 timmar. 2 timmar kan vara lite kort….

5 år sedan

[…] Vanilj- & nutellapannacotta […]

Anna
5 år sedan

Smälter inte nutellan när man häller på varm pannacotta ?

5 år sedan

[…] Receptet till efterrätten finner ni HÄR […]

5 år sedan

[…] Vaniljpanna- & nutellapannacotta, klicka här […]

5 år sedan

[…] efterrätt lånade jag från Jennys matblogg även om jag inte tog lika mycket i varje […]

Agneta
4 år sedan

Hej
Det ser gott ut. Är det Ikeas glas? Är det 30 el 45 cl?

jennysmatblogg
Reply to  Agneta
4 år sedan

Det är de små glasen 🙂

Maria Söderberg
4 år sedan

Går det lika bra med laktosfri grädde? För smak och konsistens?

Nästa inlägg

Underbara lavendel

27
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x