Beercanburger

Detta kan vara den godaste versionen av beercanburger jag provat än så länge. Men sen gillar jag soltorkade tomater vääääldigt mycket också. Vill ni ha mildare smak så går det bra att göra med cocktailtomater istället.

Kan tillagas både på grillen och i ugnen.
IMG_2634

Det blir cirka 6 stycken av detta recept.

Det här är min version av beercanburger:
1 kilo nötfärs
3 msk oxfond
salt & peppar
6 stycken baconremsor

Fyllning: 
1/2 burk soltorkade tomater ( stimla dem)
hackad jalapenos ( efter eget tycke )
riven mild ost

Gör så här:
Rör ihop färsen med fonden & salt och peppar, låt vila medan du förbereder fyllningen. Dela köttfärsmeten i 5-6 stycken delar, och rulla till stora köttbullar.  Pressa ner en burk ( beercan) eller en liten skål och forma färsen runt om. Fäst baconskivan runt och och sedan lyfter du bort burken.
Fyll upp med den goda fyllningen och grilla dem, man behöver bara grilla på ena sidan. De blir genomstekta iallafall. Vi satte våra på grillfolie efter ungefär halva tiden för att inte bränna botten

Servera sedan med en god sallad.

IMG_2648 (1)

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
8 år sedan

Åh detta lät och ser gudomligt gott ut, måste testas! På vilken värme och hur lång tid skulle du rekommendera om jag ska tillaga i ugn? 🙂

Emma
8 år sedan

Detta var det godaste jag någonsin ätit! Använde mig av högrevsfärs istället, och det blev kanon ?

Nästa inlägg

Skum

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x