Kyckling & baconspett på grillen

 

Hej på er,

Letar ni kanske lite grillinspo till kvällen, du vill jag tipsa om dessa goda spetten.  Enkelt & gott med en hemmagjord marinad med honung.

IMG_2290

Kycklingspetten: 
kyckling
bacon

Det här behöver du :
1 dl rapsolja
1/2 msk sambal oelek ( mer eller mindre efter smak)
2 msk flytande honung
1 tsk kinesisk soja
1 msk pressad citronsaft
2 msk sweet chilisås

Serveras med pommes eller klyftpotatis

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden
Dela kycklingen i lagom stora bitar och lägg i marinaden, i några timmar innan grillning.
Linda sedan in kycklingen med bacon, 1/2 baconskiva per kyckling räcker gott och väl.
Grilla och servera med pommes och god sallad

IMG_2301Såsen rörde jag ihop av 5 dl crème fraîche,
1 pressad vitlök , 2 msk chilisås, salt & peppar & lite örtkrydda.

2

4 responses to “Kyckling & baconspett på grillen

  1. Liselotte skriver:

    Hej Jenny! Jag gillar många av dina recept men det känns som att du får väldigt mycket ”inspiration” av andra bloggare utan att länka? Var det inte du förut som skrev om att ge ära till den som har komponerat ihop receptet? Ändå ser jag gång på gång recept hos andra matbloggare och sen dagen efter ett nästan identiskt recept hos dig, från Matstugan, Bambi, mfl.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Liselott,

      Vad roligt att du gillar bloggen.
      Jag läser varken Matstuganblogg eller Bambiblogg 🙂
      Baconinlindad kyckling har jag lagat mycket på bloggen. Och ett bra recept att prova om du gillade spetten är detta vi gjorde för en månad sedan. Då grillade vi fylld baconinlindad kycklingfile. Kanske är de fler bloggar som blev inspirerade där, det var en stund sedan 🙂
      http://www.jennysmatblogg.nu/baconinlindad-kyckling-fylld-med-farskost-soltorkade-tomater/

      Jättegott prova gärna : -)

  2. Maria skriver:

    Hej kan man göra dessa i ugnen i stället? Och hur länge tror du det behövs? Älskar verkligen din blogg o har köpt din kokbok. Helt underbar. Mvh Maria

    1. jennysmatblogg skriver:

      Visst kan man göra det. 250 grader, skulle jag köra dem på. Så att baconet också får färg.
      Hur länge beror på hur tjocka kycklingbitarna är.
      Kul att du gillar boken <3 så glad jag blir!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *