Grillade fyllda lökkorgar

Jag har tidsinställt ett inlägg till er, för vi är iväg på Ölandsdjurpark nu. Jag och barnen, lillasyster Johanna och Lillasyster Daries med hennes familj. Hoppas ni ska grilla ikväll, för då tycker jag att ni ska prova dem här. Jag har sett dessa lökfyllda köttfärsbiffar på Facebook lite här & där, och ville såklart prova nu i dessa grilltider. Och det var mycket gott, och roligt att tillaga.

Jag ändrade om receptet och så här lagade vi dem.
IMG_2219

Du behöver till 6 -7 biffar
cirka 500 gram nötfärs
1 tsk finhackad chili
2 msk oxfond
30 gram finsmulad fetaost
salt & peppar
2 gula stora lökar
6-7 remsor bacon

Gör så här:
Blanda ihop färsen med finhackad chili, fond & smulad fetaost, salt & peppar. Skala löken och dela på mitten. Forma en rund biff och klä lökringarna runt om.

IMG_2189

Linda in varje lökbulle med en remsa med bacon och fäst med en tandpetare.

IMG_2192
Sedan är det bara att grilla, och till detta är det gott med paprikaspett & även grillad färskpotatis.

IMG_2208

Har du några roliga och annorlunda grillrecept ?
Tipsa mig gärna, det är alltid roligt att prova nya rätter.

0
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida
8 år sedan

Måste också prova! Såg på grillmästarna igår där dem använde sig om rotisseri gick in på ner om net och hittade kunde användas till alla sorters större köttbitar och hela kycklingar. Har du provat det tänkte om det vart värt att köpa.

Maja75
8 år sedan

Hmm, fattar inte riktigt hur jag ska göra med ”lökbollarna”? Delar du löken på längden eller bredden? Gröper du ur den? Ser jättegott ut!

Tack på förhand!

Kram

Maria
Reply to  Maja75
8 år sedan

Jag skalade löken och skar sen ett snitt genom och liksom skalade av den första ringen, men du kan ju även dela den i två och skaka av två bitar som du sedan pusslar ihop igen, de hålls fast av baconet sen!

Veronica
8 år sedan

Hej,
går det inte att skriva ut dina recept från hemsidan?
Fantastiskt god mat och efterrätter du gör!

8 år sedan

Tummen upp för roliga och lite annorlunda recept och förlag, det där hade jag aldrig kunnat komma på själv.
Tack för en trevlig blogg!

Inredningshjälpen/Anette

8 år sedan

Vilket roligt tips!
Måste testas vid tillfälle 🙂

Gunilla
8 år sedan

Tack för en jätteinspirerande blogg! Supergoda och enkla recept som går hem hos kidsen ??. Om du har något bra recept med grillad lax/ fisk skulle jag uppskatta det.
Bästa hälsningar från Finland

Hanna Larsson
8 år sedan

Hej
Så härliga recept du lägger ut, hur lång tid tar dessa bullar ungefär?
Nu står även den blivande flädersaften efter ditt recept i kylen

Med vänlig hälsning, Hanna

jennysmatblogg
Reply to  Hanna Larsson
8 år sedan

Inte längre tid än att grilla hemmagjorda hamburagre, Vänd lite oftare bara 🙂

Camilla
8 år sedan

Hej!
Jag undrar hur man grillar färskpotatisen, är den rå när den läggs på spetten?
Hälsningar
Camilla

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
8 år sedan

Jag skrubbar den och penslar den med olivolja och flingsalt. Blir magiskt gott.

8 år sedan

Mums, ser jättegott ut. Hade jag aldrig kommit på själv! 🙂

Nästa inlägg

Foot Mask

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x