Paj med Choklad & kola

 

Vill du baka men inte starta ugnen så är denna ”no bake” chokladefterrätt den bästa. Och en av våra favoriter, den är chokladig mäktig med smak av kola & lite lite flingsalt.

Underbart god
IMG_5164

Karamelliserad mjölk är färdig kokat ( kondenserad sötad mjölk)

Det här behöver du:
1/2 pkt digestiv
60-75  gram smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
400 gram mjölkchoklad eller mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 nypor flingsalt

Serveras med lättvispad grädde

Gör så här : 
Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör. Och fördela ut i en rund form på 24 cm. Ställ kallt i 20 minuter, och bred ut burken med karamelliserad mjölk över digestivbotten. och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket. Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Rör tills allt har smält och chokladen blir slät. Fördela ut det sista lagret över chokadpajen och strö över ett par nypor flingsalt.
Ställ kallt så chokladen hinner stelna.

2

13 responses to “Paj med Choklad & kola

  1. Jess skriver:

    Visst är detta samma som chocalate salted caramel pie?! Jag har gjort den med ”salta mandlar” chokladet och det blev himmelskt god 🙂 dock väldigt kladdig., precis som om chokladen inte ville stelna ordentligt. Hade den i kylskåpet över natten men kladdig redan när jag tog ut den – vad g´ör jag för fel?

  2. My skriver:

    Kan man byta ut grädden mot något annat? Perfekt recept för mig som bor i Marocko och inte har en ugn, dock är grädde väldigt dyrt här. Så det hade varit toppen om du hade tips på annat man kan byta ut grädden mot.

  3. Annika skriver:

    Livsfarligt att kika in här 😉 Trivselkilona smyger sig på 😉
    Ytterligare ett recept som måste testas. Tack för all inspiration 🙂
    Kram

  4. jag är i grund och botten urusel på att baka eftersom jag inte gillar att följa recept till punkt och pricka men det här receptet verkar ju så enkelet att till med jag skulle klara av att lyckas.
    Ser supergott ut!

    Tack för tipset och ha en fin lördag!

    Inredningshjälpen/Anette

  5. Katarina skriver:

    Ser jättegod ut! Kram

  6. Tina Johansson skriver:

    Oj så gott! Och perfekt att göra i husvagnen i sommar när man blir sugen på nåt gott! Hemgjort är ju alltid godare än ”köpekakor”! Tror minsann lite hackade salta jordnötter på toppen blir både gott och snyggt!

  7. Tobias Larsson skriver:

    Hej,
    Tänkte göra denna paj till ett kalas i helgen. Ser & låter fantastiskt god ut!!
    Undrar hur stor burk kondenserad mjölk du använder?

    Mvh Tobias

    1. jennysmatblogg skriver:

      Är den på cirka 400 gram?

      1. Tobias skriver:

        Det finns en burk på 410g & en som är ungefär hälften så stor. Hur lång är koktiden på en burk med ca 400g?

        1. jennysmatblogg skriver:

          Mina burkar är 397gram 🙂
          koktiden är 3 timmar.

  8. Tobias Larsson skriver:

    Finns en burk som är på 386 ml (410g) & en som är hälften så stor. Hur lång är koktiden innan det blir kola?

  9. Sandra skriver:

    Hej 🙂 Tror du att spelar någon roll om man väljer en smaksatt choklad till denna? Typ salta mandlar eller någon annan nötig choklad?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det går bra med vilken som:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *