Fylld fläskfile med krämig potatisgratäng

 

Själva står vi och grillar här & prövar nya sorters såser till hamburgarna. Och så är det ju fredag imorgon och önskar ni tips på annat än grillat så har jag denna goda fläskfile på lut till er.
img_1136-1024x682 (1)

Till 5 -6 personer
2 putsade fläskfileer
2 bollar med mozzarella
7 st soltorkade tomater
12 skivor rökt skinka

Bra att ha : steksnöre

Potatisgratängen :
Mjölig potatis
Grädde
1/2 finhackad gul lök
200 gram färskost med örter
2 pressade vitlök
salt och peppar
1 dl ost till gratinering

Gör potatisgratängen så här :
Ställ ugnen på 200 grader.Skala och skär tunna potatisskivor, finhacka löken.
Blanda potatis, lök grädde , färskosten med vitlök salt och peppari en ugnssäkerform.
Grädden ska täcka potatisen, ställ in i ugnen i cirka 1 timme ( sista kvarten kan du ta ut gratängen och strö över osten ) Så att den inte blir bränd.

Gör fläskfilen så här:
Putsa filen och skär den på längden, för att platta ut den så lägg lite plastfolie över och kavla den tunnare. Fyll med skinka, skivad mozzarella & strimlade soltorkade tomater.

IMG_1118

Rulla sedan inpå den till en rulle & knyt runt med steksnöret så att inte fyllningen rinner ut.
För stek den i stekpannan med smör tills den får en vacker färg, och lägg sedan in den i ugnen på 200 grader tills den är klar.

IMG_1123

Detta måste ni prova, det är riktigt gott
och löjligt enkelt att göra.

img_1145-1024x682 (1)

4

10 responses to “Fylld fläskfile med krämig potatisgratäng

  1. Annika skriver:

    Ytterligare en rätt som måste testas 🙂 Hela familjen gillar fläskfilé så nya recept är alltid välkomna.
    Imorgon testar vi ”farmors västerbottenspaj” som fredagsmysmat 🙂
    Ha en riktigt skön helg!!
    Kram Annika

  2. S skriver:

    En liten fråga. Jag har gjort glass på kondenserad mjölk tidigare men tyckt att den blir lite stabbig. Tror du man kan byta ut lite av grädden mot turkisk yoghurt (den tioprocentiga)?

  3. Jasmine skriver:

    Hej Jenny! Tack för en fantastisk blogg! Jag undrar om du skulle vilja tipsa om hur man gör en god potatissallad på färskpotatis, gärna olika alternativ. Någon krämig kanske. Ha en toppen sommar! Kram

  4. Åh de ena receptet efter det andra som kittlar min smaklökar 🙂 Har aldrig testat att göra fylld fläskfilé men det verkar ju hur gott som helst. Kanske ska laga detta redan nu i helgen

    Önska dig en härlig fredag!

    Inredningshjälpen/Anette

  5. al68 skriver:

    Vi brukar göra fläskfilé som vi fyller med mjukost av någon god smak, salami, hackad basilika och krydda med salt och citronpeppar linda sedan in den i bacon, så sjukt gott att grilla. Testa det någon gång. Kram kram

  6. ulrika skriver:

    Hej!

    Hur länge ska fläskfilen vara i ugnen?

  7. Charlotte skriver:

    Så gott!Så inspirerande bilder !
    Charlotte

  8. Johanna skriver:

    Detta måste ni testa!!! Jag gjorde detta till min man i tisdags när han fyllde år och han älskade det!!! Gratängen blev fantastisk god och så även köttet så gör detta!!! 🙂

  9. Katrina skriver:

    Hur länge ska filen vara i ugnen, ungefär?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *