Somrig paprikalax

Hej,
Sätter mig en stund och jobbar innan lillasyster & barn kommer på fika. Det är trevligt att vi bor nära, det blir mycket fikastunder nu på sommaren. Får se om jag kan övertala Daries att åka på loppisrunda sen, det var alldeles för länge sedan

Nu över till dagens lunchtips : och Lax är något vi äter ofta. Lax är tacksam så för att den är smidig att variera. Sist jag lagade jag en god lunch med lax, ajvar och sedan lite färsk grön sparris. Blev hur gott som helst.
IMG_0086

Ajvar hittar du i butik oftast vid inlagda gurka eller inlagd feffaronin. Ibland ställer de dem på hyllan bland internationella varor. Fråga i din butik. IMG_0079

Till 4 personer:
1 knippe med grön sparris
olivolja
flingsalt
4 portionsbitar lax
1/2 dl ajvar
1 dl creme fraiche
citronpeppar

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader,
Skär sparrisen i lagom stora bitar, lägg över den tinade laxen på sparrisbädden. Rör ihop crème fraîche & ajvar och bred över laxen, peppra över citronpeppar och ställ in i ugnen.
IMG_0068Låt stå i 25- 30 minuter eller tills laxen är färdig.

Servera genast.

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotte
9 år sedan

Så GOTT det såg ut 🙂 Lax är gott men jag är dålig på att variera…
http://lotte4.blogspot.se

Annika
9 år sedan

Hej Jenny!
Följer din blogg varje dag och gillar den jättemycket men nu sen den flyttade så tycker jag att bilderna har blivit så stora. För stora nästan. Är det min dator som det är fel på eller? Kanske det finns nån inställning man kan ändra på? Är inte så teknisk av mig 🙂 Mvh Annika

9 år sedan

Tack för en jättetrevlig blogg! du ingår numera i min dagliga bloggrunda som annars mest handlar om inredning och design.
Lax är en storfavorit hemma hos oss och det går ju att variera i det oändliga.

Inredningshjälpen/Anette

Henna
9 år sedan

Ajvar är en favorit! I vår butik står de bredvid burkarna med pastasås, soltorkade tomater och tapenade. Piffar till de tråkigaste köttfärsbiffarna till rena rama filmaten 🙂

Marcus
9 år sedan

Ser gott ut. Men var och när ska man använda olivoljan?

Emma
9 år sedan

Håller med Annika här ovan! Din design på bloggen var mkt bättre tidigare. Nu är bilderna FÖR stora och man blir alldeles yr när man scrollar. Varje gång man öppnar en ny sida kommer det upp en stor reklambild för SONY och det gör att jag helst inte vill gå in på din blogg. Hoppas du ändrar på detta. Älskar din blogg och recept! Kram!

Nästa inlägg

Nyhet och nya ljuslyktor

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x