Burgare med svampfyllning


Hej hej,

Här på Öland öser regnet ner, vilket i och för sig inte gör någonting, har alldeles för mycket jobb för att vara ute och fixa i trädgården. Men på fredag kommer farmor hit, och då ska hon ska lära mig att göra betongfat. Wihoo det ser jag fram emot, hon har även gjort ett betongbord till oss som vi ska ha här på altanen i stugan. Det kommer bli så fint med lite lyktor och någon plantering på det. Jag kanske ska fota lite steg för steg så att jag kan visa er här på bloggen också. Men innan dess ett grilltips:

För nu har jag också provat dessa omtalade ”beercanburgare”. De är väldigt lätta att göra & är redan en hamburger-favvis.
IMG_0769Det här är min version av beercanburger:
1 kilo nötfärs
3 msk oxfond
salt & peppar

Fyllning:
smör
1 charlottenlök
200 gram champinjoner
4-5 msk smaksatt färskost

Bra att ha : 6 st baconremsor

Gör så här:
rör ihop färsen med fonden & salt och peppar
Rengör svampen och skär i lagom stora bitar, finhacka löken och fräs detta i smör tills de får fin färg. Stäng av värmen och rör ner färskosten tills du får en krämig stuvning.

IMG_0699Fräs svampen tills den får fin färg, i smör. IMG_0703

Rör ut med några matskedar crème bonjour ( eller annan smaksatt färskost)
IMG_0704

Dela köttfärsmeten i 5-6 stycken delar, och rulla till stora köttbullar.  Pressa ner en burk ( beercan) eller en liten skål och forma färsen runt om. Fäst baconskivan runt och och sedan lyfter du bort burken.
IMG_0713

Där fyller du sedan med svampstuvningen och grillar burgarna genast, tyvärr regnade det hos oss så vi kunde inte grilla. Så vi gjorde dem i stekpannan och funkade fint det också. Man grillar dem bara på en sida, så använd medelhög värme så att de inte bränns.

IMG_0716Vi provade även en annan fyllning, den dyker också snart upp på bloggen.

Och efter era önskemål finns nu även en ny kategori på bloggen som heter grillat. Ni hittar den om ni trycker på de tre strecken till höger på skärmen och scrolla ner till kategorier.

0
Prenumerera
Notis om

19 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Konstaterar att det är helt livsfarligt att kika in här hos dig. Nu blev jag hur sugen som helst på hamburgare med extra allt.

Hoppas ni får sol snart!

Inredningshjälpen/Anette

Malin Hultman Öfverbeck
8 år sedan

Hej! Ska helt klart testa dina beercanburgers! När jag gjorde mina tyckte jag de blev lite stabbiga och så i färsen, tänkte att det kanske var pga nöt och tänkte testa fläskfärs istället. Men du upplevde dem inte stabbiga?:)

jennysmatblogg
Reply to  Malin Hultman Öfverbeck
8 år sedan

Jag tyckte det blev väldigt saftiga & goda. Vad hade du för fyllning?

8 år sedan

Å så många smaskiga recept jag missat. Har läst ikapp hos dig nu, och provade att lägga till dig i min lista på bloggen. Men det går fortfarande inte. Dina inlägg kommer inte upp automatiskt, förlåt att jag säger detta igen men det är så smidigt när de kommer upp i min blogglista.
Ha det gott
Kram Maria

jennysmatblogg
Reply to  Sabelhagens olivlund -Maria
8 år sedan

Så tokigt att det inte fungerar, men det fungerar på bloglovin.se & blogkeen.se

Kram

John Doe
8 år sedan

Hej Jenny,
Vet du om din nya sida kommer att vara tillgänglig via feedly (RSS). Din gamla fanns där och det är otroligt smidigt om man som jag följer en hel del bloggar.

Ewa Nilsson
8 år sedan

Texten lägger sig liter här och var runt bilderna, är det fler än jag som får det så?

8 år sedan

Vad spännande att göra så med färsen, låter supergott! 🙂

Linda
8 år sedan

Detta låter ju väldigt gott!
Men jag kanske är trög men steker/grillar du dem bara från ena sidan eller hur hindrar du att fyllningen faller ut om du vänder den?

jennysmatblogg
Reply to  Linda
8 år sedan

Det är nötkött så det behöver inte vara helt igenom stekt, men mina kanter blev det av värmen iallafall 🙂 Så det räcker att steka på en sida,

maria
8 år sedan

Hej.. Åh vad gott det här lät.. Vad har du för tips som man kan ha till? Vilken tur att jag just sitter o gör veckomatsedel, det här blir en av maträtterna:)
Ha en bra dag

jennysmatblogg
Reply to  maria
8 år sedan

Vi hade klyftpotatis till 🙂

Mikaela
8 år sedan

Detta testade vi för några veckor sedan, hade stekt gul lök som jag blandade med Baby rays i och sedan generöst med ost på toppen. Både maken och svågern åt tills de nästan stupade. Var gott med gratinerat potatismos till 🙂

8 år sedan

Alltså wow!!! Vattnas i munnen! Det här måste testas!

8 år sedan

[…] lufsa Tisdag: Torsk i currysås Onsdag: Smördegsinbakad kassler  Torsdag Baconburgare med svampfyllning Fredag Kycklingköttbullar med […]

Emma
8 år sedan

Låter super gott, ska pröva imorgon!! Går de att kanske steka dem lite lätt sen sätta in i ugnen? 🙂 eller om man har ost o fyllningen, smälter den ändå?:)

Märta
7 år sedan

Tack för en underbar receptsamling.
Nu undrar jag var kan jag hitta dina goda kalla såser.
Märta

jennysmatblogg
Reply to  Märta
7 år sedan

Klicka på såser i kategorierna,
de tre strecken högst uppe till höger.

Märta
Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Tack!

Nästa inlägg

Farmors västerbottenpaj

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x