Baconinlindad kyckling fylld med färskost & soltorkade tomater

Hej där,

Skiner solen hos dig också, det är bästa vädret nu. Igår åkte Jonathan ner med barnen & deras kompisar för ett kvällsdopp i sjön. Jag kallar det pepsipöl, jag har lite svårt för att bada i sjöar när jag är uppvuxen vid havet. Fast barnen badade flitigt fast det var iskallt, men nu längtar jag till öland och vita stränder. Men både jag & jonathan hade lite jobb i stan denna veckan, så vi siktar på att åka över i helgen igen. Nu måste solen & värmen hålla i sig också 🙂 Dagens goda tips på god kycklingrätt:

En enkel kycklingrätt som passar lika bra till en god sallad som till potatismos. Den går lika bra att lägga på grillen som att baka i ugn- gör vilket du känner för.

IMG_1855

Du behöver till 4 bitar: 
4 kycklingfileer
12 bitar soltorkad tomat
1 dl färskost
16 st baconremsor

Gör så här:
Ta fram de tinade filéerna och skär ett snitt i dem på tvären.
Finstrimla soltorkad tomat & rör ihop med färskosten. Fyll filéerna med röran och linda om baconskivorna runt dem. Grilla dem eller tillaga dem i ugnen på 180 grader.  Lägg dem i en ugnsfast form & ställ in i mitten av ugnen i cirka 30- 35 minuter tills kycklingen är klar ( längre eller kortare tid beroende på tjocklek)

IMG_1859

0
Prenumerera
Notis om
17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Mums, vad gott! Ska absolut testa!

Therese
5 år sedan

Hur många kakorier kan denna måltid innehålla? Kör en utrensning & ska äta 600 kalorier 🙂

Lotta
5 år sedan

Smak på färskosten?

jennysmatblogg
Reply to  Lotta
5 år sedan

Vilken du tycker är godast 🙂

5 år sedan

Wow vilken lyxig rätt!

http://runwayp.com

5 år sedan

Hejsan,

Härlig webb sida du har med mycke lockande och spännande recept, du verkar också va en duktig fotograg?

Ramlade in hos dig när jag sökte tacokycklingrecept, ska börja följa dig mer då jag tycker du har en härlig sida!?

Önskar dig en trevlig sommar ????????????????✔

Glada hälsningar från Norge ?

Katarina
5 år sedan

Är det 180grader i vanlig ugn eller i varmluftsugn?

jennysmatblogg
Reply to  Katarina
5 år sedan

vanlig ugn

Karin
5 år sedan

Kan man ha potatisgratäng eller klyftpotatis till istället ??

5 år sedan

Detta är en fantastisk rätt!
En liten förbättring bara; om du slår in kycklingen i ett foliepaket, o låter det ligga i sjudande vatten i 20min, så behöver du bara steka på det efter, tills baconet är knaprigt. Det bästa dessutom är att du kan göra detta o spara det ett par dagar i kylen.
Mvh
Peter, den ödmjuke kocken

Petra
5 år sedan

Vad har du använt för färskost till detta? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Petra
5 år sedan

Philadelphia 🙂

5 år sedan

Vilken sås rekommenderar du till denna kycklingrätt.

Niklas
Reply to  Gunilla
5 år sedan

Kör på spadet och blanda i grädde och oregano!

Marita Holmgren
2 år sedan

Dom här är sååå goda! Har gjort dom flera gånger nu, oftast då vi har gäster. Alla älskar dom!! Tack för receptet.
Hälsningar, Marita

Maria Jönsson
1 månad sedan

Tror du det funkar att byta ut baconet till parmaskinka?

Nästa inlägg

Halloncheesecake på oreobotten

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x