Halloncheesecake på oreobotten

Hej på er!

Vilket trist väder det varit idag, vart är solen?  Och till midsommar säger de att också ska regna, hoppas att de har fel. Fast å andra sidan, det regnar nästan alltid på midsommar. Och det blir dans runt midsommarstången, och sill och potatis iallafall. För att inte prata om de stora mängderna jordgubbar som man äter. Mums.

Jag tänkte tipsa om en fräsch & somrig midsommartårta,
kan bakas både med jordgubbar & hallon.

img_9773-1024x754 (1)

Vacker färg av hallonen, och blev extra fin att skära i då jag inte mixade hallonen.
Utan jag bara vispade ihop dem med elvispen. 
img_9782-1024x683 (1)

Det här behöver du: 
1 1/2 förpackning med oreokakor
4-5 msk smör

Fyllningen:
4 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 gram philadelphiaost
300 gram hallon ( frusna går bra )
3 dl vispgrädde

img_9697-1024x682 (1)
Gör så här:
Ta fram hallonen så att de hinner tina något innan.
Mixa kexen som de är och blanda samman med smöret tills det är så formbart att du kan trycka ut det i en form 22cm. Knäck äggen och dela på äggvita & äggula i 2 olika skålar, viktigt att det är rena bunkar och att ingen äggula landar bland äggvitan. Vispa äggvitan hård, man ska kunna hålla skålen upp och ner utan att det rinner ut. Rör ihop äggulor med philadelphiaost & socker + vaniljsocker. Vispa grädden i en tredje bunke, och när grädden bildar toppar så vänder di i hallonen. Vispa stöt dem med elvispen så att de fördelar sig i grädden, vänd sedan ihop med äggulesmeten. Och till sist vänd ner äggvitan försiktigt. Häll sedan över hallonsmeten och ställ in i frysen i minst 5 timmar innan servering.

Ta fram en stund innan servering.

img_9836-1024x607 (1)

1

31 responses to “Halloncheesecake på oreobotten

  1. lena skriver:

    så jättegod !!! =)

  2. Zara Karlsson skriver:

    Gud vad den ser god ut. Behöver verkligen tips på bakverk utan att man behöver ugn ( bor så litet så äger ingen och allt jag kan komma på så behöver man tyvärr ugn ).

  3. Åsa skriver:

    Mmmm hallon är ju så himla gott (om man tar importerade frysta hallon ska man ju koka dem först)!! Grattis till nya sidan förresten, fint och bra nu med lite mjukare font! Om man får komma med önskemål så vore det kul med tips på ny lite rolig men enkel och smidig plockmat/snittar tycker jag! 🙂

  4. Varför skriver:

    Varför kommenterar du alla kända instagram med tusen emojis?!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag följer nog inte så många ”kända” instagramkonton 🙂 Jag skriver ofta om jag gillar något bland mina vänner & instafavvisar.
      Vilket tänkte du på, som störde dig 🙂

  5. Barbro Ernlund Reher skriver:

    Tack för en jättebra blogg, Med mycke god mat och läckra bakverk. ?? Måste bara prova att göra din halloncheesecake ser otroligt god ut.

  6. Heléne skriver:

    Den såg ju ut att vara supergod, ska definitivt göras någon gång snart.
    Här öser regnet ner och det är bara 10 grader och det ska visst bli likadant imorgon, men det blir nog midsommar ändå;-).
    Passar på att önska dig en riktigt trevlig midsommar, med eller utan regn:-).

    Kram

  7. Kristina skriver:

    Tack för ett läckert recept, den ser väldigt god ut! Den ska jag göra och ta med till midsommarfesten!
    Jag gillar att du delar med dig av tips på instakonton du gillar 🙂
    Superfin och trevlig blogg du har!
    Trevlig midsommar!
    Kramar ❤

  8. Caroline skriver:

    Hej Jenny!
    Vilken fin ny hemsida du har fått 🙂
    För mig går det inte att se nya inlägg på förstasidan, där är fortfarande välkommen-inlägget högst följ av laxrätten. Det tog ett tag tills jag insåg att jag hittar nya inlägg genom att trycka på arkivet och juni.. Ett tips att det vore bra om nya inlägg hamnade på 1:a-sidan 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Du behöver troligt bara rensa din historik 🙂 Bloggen är uppdaterad.

  9. Tilda skriver:

    Hej,
    Tack för en inspirerande blogg! Går tårtan att spara i frysen om man inte äter upp hela på en gång?

  10. Pernilla skriver:

    http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillagning-hygien-forpackningar/tillagning/koka-bar/

    Jag älskar frusna hallon men nu var det ju ett utbrott igen så jag vet inte om man vågar äta de frusna. (får bebis på måndag och låg inne på sjukhus förförra veckan för just magsjuka, dock inte pga hallon ?)

    Måste väl gå om man kokar dem och sedan kyler innan man blandar i smeten! Blev så sugen på att testa receptet!

  11. Emma skriver:

    Åh vad gott det såg ut! 🙂

  12. Nicole skriver:

    Hej! Denna ser fantastisk ut och blir midsommartårtan som jag nu tänkte sätta igång med att baka, en fråga dock. Ska man blande kakorna med smält smör? Det framgår nämligen inte i receptet 🙂
    Glad midsommar! /Nicole

    1. jennysmatblogg skriver:

      Smält eller rumsvarmt smör. Spelar inte så stor roll 🙂

      1. Nicole skriver:

        Tusen tack! Den står i frysen nu 😀

  13. Matilda skriver:

    Bakad och klar! Står i frysen nu och väntar på morgondagen ? Önskar en trevlig midsommar till dig och din familj!!

  14. Betty skriver:

    Hej! Hittade din blogg av en slump och satan i gatan vad du inspirerar! Denna tårta av många andra gjorde jag igår och hoppas att den passar alla kalasgäster idag 🙂 trevlig midsommar och tack för en fantastisk blogg!

  15. Louise skriver:

    Hej! Ska precis testa på denna fina cheesecake! Men tycker det blir krångligt när tex smöret står i msk, varför skrivs det inte i gram så man bara kan skära fram det? Eller hur mycket är 4-5 msk smör om man ska ”skära” av från fast smör? Hoppas du förstår vad jag menar:)
    Trevlig midsommar!

  16. Jennie skriver:

    Hej. Måste börja med att jag helt enkelt ÄLSKAR din sida. Du har fått mig att tycka om att laga mat, tycka det är roligt. Allt jag gjort smakar fantastiskt 😛 Både mat och bak 🙂 Du är helt grym. Min pojkvän (och jag) är helt överlycklig av att jag hittat din sida. Varje gång jag ska laga något så går jag alltid in på din sida och söker istället för google som jag gjorde innan. Så tack så mycket! 🙂
    Jag gjorde denna cheescake till midsommarafton. Men den blev helt isig.. Har gjort cheescake förut och alla har blivit som typ glass i konsistensen.. Va tror du jag gjorde för fel? Jag använde färska hallon. Är det någon mer som fått samma resultat eller har jag helt enkelt bara misslyckats.. 🙂

  17. Caroline skriver:

    Jenny – vad för form ska jag använda till detta? Så kul att jag hittat din blogg då jag blivit inspirerad till att baka igen ? Ha en mysig måndagkväll!

  18. Lovisa skriver:

    Älskar din blogg! Testat lite allt möjligt och det blir alltid super 🙂 Jag undrar bara ifall man kan använda stevia istället för vanligt strösocker till denna cheesecake?

  19. Nicole skriver:

    Har precis ställt in formen i frysen, nu är det bara att vänta… Jag är inte en van användare av köket, och detta var första gången jag gjorde en cheesecake. Så medan jag blandade ihop smeterna funderade jag lite kring ditt recept: 1. Är oreokakorna menade att bli smulade? eller ska botten vara mer i kakbitar? 2. Ska smöret smältas innan det blandas ihop med kakorna. 3. Varför är det viktigt att man vänder i den vispade äggvitan i grädd/äggulesmeten?

  20. Sandra skriver:

    Har provat denna och den är såå god.
    Tänkte bara fråga. hur får du bort hela cheesecaken från formen och upp på ett tårtfat.`? Har du något smidigt tips?
    Så mkt finare att inte ha botten under.

    Tack på förhand.
    Mvh Sandra

  21. Julia skriver:

    Denna ska jag prova till helgen! Men en liten fråga, den ser ganska märklig ut. Hur många pers är den beräknad till?

  22. Helena skriver:

    Hej Jenny!
    Din blogg är otroligt inspirerande!
    Denna halloncheesecake ska bjudas på idag när vi får gäster ?
    Mvh Helena

  23. Marie skriver:

    Hej Jenny
    Tack för en inspirerande blogg. Gör ofta dina recept. Provade detta recept förra helgen och blev lite besviken. Själva botten blev stenhård. Väntade så den skulle få tina ännu mer men efter ett tag började ju såklart fyllningen att rinna. Vad kan jag ha gjort för fel?!?
    Kram till dig

  24. Elin skriver:

    Hej
    Ser sååå god ut. Hur många pers skulle du tro att den räcker till?
    Tack för sååå mkt härlig inspiration ☺️

  25. Lotta skriver:

    Rekommenderas varmt, mycket god – fräsch inte alltför söt, fick mycket uppskattning från alla gäster. Ta dock fram den i god tid före servering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *