Vegetarisk Lufsa

När jag gjorde lufsan så gjorde jag halva pannan vegetarisk och detta smakar lite som raggmunk fast i en långpanna. Gott gott!

img_0260 (1)

Det här behöver du :
12 stora potatisar
5 dl gräddmjölk 50 % – 50 % ( grädde & mjölk )
3 dl vetemjöl
1 ägg
salt och peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader,  Smörj och mjöla en ugnsform ( jag hade den djupa ugnsformen till ugnen )Finriv den råa potatisen i en bunke, antingen supertunt eller med lite större rivjärn ( det är en smaksak) Vispa ihop mjölk, mjöl och ägg till en smet i en annan bunke, salta och peppra ner i smeten. Blanda sedan detta med potatisen.  In i ugnen och grädda i cirka en timme – beroende på hur tjock lufsan är.

Servera med lingon och kanske lite ovispad grädde.

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Lufsa med bacon

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x