Kycklinggryta med lime & kokosmjölk

Hej där ute i cyberrymden  🙂
Roligt att se att ni är så många som tittar förbi här om dagarna.  Statistiken säger cirka 750 000 sidvisningar i veckan, och det känns verkligen häftigt. Hoppas att ni trivs hur-som-helst.

Mitt middagstips till dig blir en god Thai-rätt hoppas ni gillar. 
IMG_8413Detta beh
över du till 4  portioner:

4 kycklingfileer
2 tsk paprikapulver
rapsolja att steka i
1 stor morot
1 stam med färsk broccoli
1 gul lök
1/2 msk med röd curry pasta
1 tsk tomatpure
1 liten burk med vattenkastanjer
1 dl bambuskott
1 dl med sockerärtor
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
2 burkar med koksmjölk
1  lime
salt & peppar
ev. dofta över cayennepeppar

Gör din thaisoppa så här: 

Strimla kycklingen i lagom stora bitar. Och skär & klyfta grönsakerna, just morötterna & broccolin skar jag i mindre bitar då dessa tar lite längre tid. Fräs sedan kycklingen i rikligt med olja tills den får färg. Krydda den med paprikapulver, röd curry och tomatpure under tiden. Vänd sedan ner morötter , lök och broccoli och fräs runt några minuter. Sedan lägger du i resten av grönsakerna och vänder runt, häll över kokas mjölken och låt allt sjuda upp tillsammans. Låt det inte koka för länge, för då försvinner det krispiga i grönsakerna. Ta bort pannan från värmen och pressa ner juicen från en lime. Smaka av med salt & peppar och ev. lite cayennepeppar.

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Charlotte
5 år sedan

Ser jättegott ut, som alla dina recept!! Älskar dina veckomatsedelar, följer de i princip slaviskt 🙂 Tusen tack för en härlig blogg med massa inspiration!

5 år sedan

Det ser jättegott ut och vad kul att du har så många sidvisningar per vecka! Jag har ju precis börjat blogga och har blygsamma 3500 sidvisningar per vecka men jag hoppas att det ska växa snart =)

http://www.diningandcooking.blogg.se

Kim
5 år sedan

Hej Jenny.
Dina recept är ju bara helt underbara och inspirerande.
Får mej att vilja stå i köket ofta:).
Mvh Kim

Ann-Sofie
5 år sedan

Det är väldigt mycket kyckling.. vilket ät det värsta jag vet. Hua. Sen ska ju inte jag bestämma dina menyer. Sorry!

Ida
5 år sedan

Jag tål inte kyckling men jag byter ut i recepten och tar fläskfilé istället:))

Märta
5 år sedan

Hej Jenny!!
Måste börja med att säga att jag älskar din blogg och dina recept. Är 16 år och har precis förstått hur kul det är med både matlagning och bakning :)) Tack för all inspiration!

Jag undrar om det fungerar att göra ”godaste kladdkakan ever”, alltså den med karamelliserad mjölk och sedan lägga på ett centertäcke från centerkladdkakan?! Eller smakar de olika kolorna olika så att det blir konstigt? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Märta
5 år sedan

Vad roligt 🙂
Det går säkert jättebra, jag tycker det låter gott.

5 år sedan

Måste testa detta. Thai mat är så gott. https://glutenfreeldn.wordpress.com/

5 år sedan

Bästa maten för att stilla vår Thailandslängtan:)

Victoria
5 år sedan

Hej! En liten undran, jag äter inte curry, men tycker annars att receptet ser kanon gott ut, har du nåt bra tips på vad för krydda jag kan byta ut currypastsn mot? Skulle kanske nån chili eller sambal oelek funka istället? Tack för en Kanon inspirerande blogg!!

Nästa inlägg

Fika till morsdag

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x