Daimglass

Den andra glassen vi prövade nu i början av veckan var daimglass, och jag gillar verkligen denna snabbvariant av glass. Få ingredienser och den blir krämig, len och gräddig. Sen kan du blanda i det du gillar bäst eller har hemma, choklad, färska bär eller kolasås.

IMG_8990

Det här behöver du:
5 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk ( ska inte kokas)
3 dubbeldaim
1 burk med karamelliserad mjölk
Chokladströssel

Gör så här:
Vispa grädden luftig tills den bildar toppar, vänd ihop med den kondenserade mjölken.
Hacka daimen och vänd ner i skålen, vänd om med en slev tills allt har blandat sig.

IMG_8870

Öppna burken med den karamelliserade mjölken, och rör ut med 2 msk grädde. ( För att den lättar att jobba med när den inte är så tjock) .  Varva sedan glasssmeten med kolakrämen i en form.

IMG_8866

Toppa till sist med strössel och kolakräm. Och plasta den innan du ställer in den i frysen.
Den ska stå kallt i minst 4 timmar innan servering.

Ta fram en stund innan servering, ät & njut!

IMG_8880

0
Prenumerera
Notis om
26 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Mmmmums! Denna ska jag testa i helgen 🙂

Ida
6 år sedan

Vilken fin form vad har du köpt den!

Jenny Warsen
Reply to  Ida
6 år sedan

Lagerhaus 🙂

Kajsa
6 år sedan

Vad är det för kolakräm du använt?

Jenny Warsen
Reply to  Kajsa
6 år sedan

Karamelliserade mjölk 🙂

6 år sedan

Mums vad gott med daimglass, min absoluta favoritglass =)

http://www.diningandcooking.blogg.se

Ann-Louise
6 år sedan

Kan man använda glassmaskin?

Åsa
6 år sedan

Blir den inte väldigt, väldigt söt?

Jenny
6 år sedan

Vad är skillnaden mellan kondenserad mjölk och karamelliserad mjölk?

Jenny Warsen
Reply to  Jenny
6 år sedan

Den karamelliserade är färdig kokad kondenserad mjölk ( sötad)

Sanne
6 år sedan

Hej!

Dina glassrecept ser så hiiiimla smarriga ut och jag blir så sugen att prova på alla recept nu i sommar. Tyvärr blir jag lika ledsen varje gång när jag ser att det måste vara kondenserad mjölk i och jag är laktosintolerant och kan inte äta det. Vad är ditt bästa recept på helt vanlig glass där det inte ingår och som jag sen kan blanda med vad jag vill?

annie
Reply to  Sanne
6 år sedan

Har du testat pillrerna på apoteket som är för oss laktosintoleranta? Beroende på hur känslig man är och hur mycket mjölk du ska inta så doserar du pillren där efter i samband med att du ska äta laktosprodukten. Fungerar bra för mig som inte är extremt känslig 🙂

Linda
6 år sedan

Hej!
Jag undrar som föregående, blir den inte väldigt söt?

Jenny Warsen
Reply to  Linda
6 år sedan

Med kolakrämen smakar det kola också…. Men gillar man inte kolasås kan man tycker det… D 🙂

Rebecca
6 år sedan

Jag har provat receptet nu! Jätte god glass. Undrar däremot vad den kondenserade mjölken fyller för syfte? Är det till för smak eller konsistens?

Camilla
6 år sedan

Fantastiskt god, jag stoppade i två tsk vaniljsocker i grädden dock då jag tyckte att Kond Mjölken inte gav så mkt smak.
kommer göras många gånger här hemma!

Madde
6 år sedan

Funkar denna att göra som en glasstårta måntro? 😉

Johanna
6 år sedan

Hur mkt grädde är de som ska vispas först?

Alexandra
6 år sedan

Ska det vara osötad eller sötad karamelliserad mjölk? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Alexandra
6 år sedan

Sötad kondenserad mjölk = blir karamelliserad mjölk

Jenny Telford
6 år sedan

Till hur många personer kan man beräkna att en sats räcker till?

Carolina
5 år sedan

Åh ser ju helt gudomligt gott ut .. ungefär hur många räcker detta till skulle du säga ?

Hanna
5 år sedan

Vad har jag gjort för fel? Den skar sig så nu blev det ingen glass.
Jag hade 5 dl vispgrädde vispad toppig, 1 burk kondenserad mjölk. i det vände jag ner mjölken (något ljummen) och sedan hade jag i lite kanel, vaniljpulver och apelsinskalcest. Sen skar det sig något fruktansvärt! Vad är felet? ?

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
5 år sedan

Har faktiskt aldrig varit med om det… Kan det bero på att den var ljummen?
Jag har ingen aning…

Jenny
5 år sedan

Men alltså på riktigt – hur kan den här glassen va så sjukt god som den är!! Tack för detta fantastiska recept!! 🙂

Christina Strömvall
3 år sedan

Goda glass recept

Nästa inlägg

Mellistips! Hemlagat risgrynsmellis

26
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x