Oreoglass

 Oreoglass var den första vi provsmakade idag, och jag tänkte jag ville tipsa om denna nu innan helgen. *Håller tummarna för en varm & solig helg*

Glass som du gör utan glassmaskin, och endast med 3 ingredienser. Plus i kanten för att den inte kräver särskilt mycket disk heller 🙂 IMG_89351

Det här behöver du till denna goda Oreoglass: 
1 pkt med oreo
5 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk ( ska inte kokas)

IMG_8837

Gör så här: 
Grovhacka oreokakorna, spara ett par till garnering dessa delar du på mitten sedan. Vispa grädden tills den bildar toppar och rör ihop med den kondenserade mjölken. Vänd sedan ner kaksmulorna och vänd om smeten tills allt har blandat sig.


IMG_8841
Häll sedan upp smeten i en form  och  tryck sedan ner de halva oreokakorna lite snyggt där i.
IMG_8855
 IMG_8861

Plasta sedan försiktigt och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Ta fram en kvart innan servering, jag tycker iallafall att det är godast när glasen är lite smält i kanterna.

Krämig & god , prova denna så ska du se att du inte kommer köpa färdig glass i sommar.

2
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Oreoglass låter riktigt smaskigt och något som man skulle bli väldigt populärt som efterrätt på middagsbjudningarna i sommar. Ska absolut testa det!

http://www.diningandcooking.blogg.se

Malin
9 år sedan

Hej ser fantastiskt gott ut!! Jag undrar om man har en glassmaskin gör man som du gjorde fast ner i maskinen ist för frysen? Eller har du något annat toppen recept på det? Tack!

Louise
9 år sedan

Hej Jenny! Tack för en fantastisk blogg:)
Jag undrar om man kan byta ut oreo-kakorna
mot till exempel: krossad choklad eller halvt mosade blåbär?

Jenny Warsen
Reply to  Louise
9 år sedan

Absolut, byt ut och prova dig fram 🙂

Linda
9 år sedan

Hej Jenny
Tack för en inspirerande blogg!
Jag har noterat att du ofta använder kondenserad mjölk i dina recept (särskilt de söta) har du något bra tips på vad man kan ha i istället om man är laktosallergisk? Då är ju kondenserad mjölk tyvärr uteslutet pga koncentrationen av laktos..

Madeleine
9 år sedan

Hej hej! Så roligt att läsa din blogg och tips och idéer 🙂 jag undrar om man kan ställa in glassen i frysen igen efter servering om de blir glass kvar. Eller blir den dålig av att frysa om den den. Mvh Madeleine

nna
9 år sedan

Blir den inte isig? Det blir alla glassar jag hittills testat göra utan maskin. :((( tips?

Elin
Reply to  nna
9 år sedan

Det är faktiskt därför man har i den kondenserad mjölken, den förhindrar glassen från att bli isig 🙂

Loppan
9 år sedan

Denna glass gör jag ofta!! Grädde kondenserad mjölk o äkta vaniljpulver o sen bara stoppa ner valfri smaksättning! Fast supergod med bara vanilj! Barnens favorit är med hackad daim i. Glassen blir inte isig utan krämig o god och jag har då slängt in det som blir kvar i frysen igen, det har gått jättebra.
Prova att blanda i nutella….

nna
9 år sedan

Tack! 😀 kan tänka mig att det blir gott med lönnsirap och valnötter också, min favoritkombination!

emelie
9 år sedan

Ojojoj vad gott detta såg ut och lät! Detta måste jag bara testa!!

Moa
9 år sedan

Funkar det att göra på karamelliserad mjölk?

Peter
9 år sedan

Testade dessa igår. Dajmen är bra men Oreo inte så bra.

Sofia
9 år sedan

Skjutsade precis in denna i frysen som vi ska ha till helgen på mammas födelsedag och morsdag, ser verkligen fram emot att smaka den då den låter så himla gott! ska även prova Hallonsorbeten fast med jordgubbar och turkiskpeppar glassen.

Nästa inlägg

Nytt till altanen

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x