Liseberg och sommarplaner

Godförmiddag där ute 🙂
Hoppas din helg har varit bra, vi har haft det toppen och avslutade med ett besök på liseberg. Fördelen med att åka innan sommarlovet är att man slipper alla långa köer. Igår fanns nämligen inga köer alls alls, och barnen åkte tills de mådde illa, bokstavligt talat.

Jacob ( äldsta sonen) ville inte följa med , då han åker dit med klassen snart. Så istället fick Melvin ta med en kompis & Thelma tog med kusin Alicia.
IMG_8754

Dagen började mulet, men efter lunch fick vi klarblå himmel & sol. Inte tokigt alls, och lika fint på Liseberg som alltid.
Fullt med blommor och vackra körsbärsträd.
IMG_8759

Hundra karuseller senare och nästan innan stängning var alla nöjda.
IMG_8780

IMG_8815

Ja sen måste man ju köpa lite rosa sockervadd på vägen hem också. Melvins kompis August hade turen att vinna stjärnvinsten, en stor Marabou chokladkaka. Vilken lycka 🙂
IMG_8807
IMG_8809

Nu funderar vi lite och planerar för sommarens utflykter. Och vi vill gärna åka till ännu en nöjespark, hyra stuga och kanske stanna en dag eller två. Vilket ställe rekommenderar du, gärna både nöjes- och vattenpark  ?

Jag blir glad för alla tips.

0
Prenumerera
Notis om

33 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Monica
8 år sedan

Tosselilla i Tomelilla

Sofia
8 år sedan

Tivoli Köpenhamn ✌

8 år sedan

Hej!

Vi brukar åka till Furuvik varje sommar (vi bor nära) och där är det toppen! Djurpark, karuseller och vattenland. Fantastiskt fint är det också med alla vackra planteringar! Man kan med fördel ta med egen mat och det finns små picknickställen med grillplatser lite här och där.

Hälsningar Linda

Ida
8 år sedan

Skara sommarland är ju alltid skoj 🙂

Linda
8 år sedan

Hej läser din blogg ofta. Gillar den mycket. Har du tips på god ugnsmat, som även små barn gillar. Det är ju så praktiskt när det sköter sig själv i ugnen./Linda

Emma
8 år sedan

Kneippbyn på Goltand 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Emma
8 år sedan

Är det roligt för tonåringarna ? Eller är det mer för minstingarna? 🙂

Marie
8 år sedan

Alltså ni mååååste åka till Leksands sommarland!! Stort, fint o jättebra!
Inte sådär hysteriskt med folk som på Skara Sommarland. Bra priser, bra buffemat! UNDERBAR camping precis bredvid (Som har grillbuffé på kvällen -underbart!)

therese
8 år sedan

Tosselilla (på Österlen) som nämns ovan är bra, både nöje, vatten och ”zoo”! Tack för en extremt användbar blogg!

emma
8 år sedan

Skara Sommarland eller Tivoli i Danmark!

8 år sedan

Liseberg är verkligen väldigt trevligt att vara på för alla åldrar, var där med min man förra året när vi precis hade gift oss och vi strosade omkring där i 5 timmar och hade jättetrevligt. Finns också många trevliga och goda restauranger där.

http://www.diningandcooking.blogg.se

Madde
8 år sedan

Tusenfryd i Oslo är jätte bra både tivoli och bad + att det brukar vara jätte billig entré med coops med mera kort.

Jenny Warsen
Reply to  Madde
8 år sedan

Måste genast googla på det 🙂

Anna
8 år sedan

Lalandia (Billund) och Legoland, ligger sidan om varandra! Massor att göra på badet, även för lite större barn/tonåringar:) Även Legoland har karuseller som passar de äldre. Vi brukar boka stuga genom Lalandia, då ingår badet och ett lekland. Brukar finnas värdekuponger till Legoland på korvbröd o dyl. Det blir billigare att boka genom Lalandia och betala Legoland för sig, än att göra tvärtom. Det är mitt tips! Kram:)

Jenny Warsen
Reply to  Anna
8 år sedan

Lalandia var vi på en weekend förra sommaren, trevligt ställe.

Madde
8 år sedan

Första året vi var där var det gratis entré och i entrén ingår alla karuseller och bad. I fjol när vi var där tror jag att vi betalade 90kr/pers. Inte så mycke folk har det varit när vi var där utan barna har åkt hela dagen. Mat är ju dyrt så vi har haft med oss mat.

Madde
8 år sedan

På tusenfryd menar jag i kommentaren innan:-)

8 år sedan

Hej! Vi var nyligen på kolmårdens djurpark och det var toppen! Ni kan stanna kvar på vildmarks hotellet över natten,boka annat mysigt boende i krokarna eller kanske bo i Norrköping och se den vackra staden. Finns mycket sevärdheter i omgivningarna 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Camilla
8 år sedan

Kolmården var barnen med farmor & farfar för lite sedan 🙂
Men det är jättefint. Tack för tips.

Sofie
8 år sedan

Tosselilla är väl ett bra tips och så ta Ystad djurpark när ni ändå är på Österlen, där är jättefint och det finns bad där också!

Jenny Warsen
Reply to  Sofie
8 år sedan

Tosselilla har vi varit på nästan varje sommar. De stora tycker inte det är jätteroligt längre, för lite karuseller.
Men för mindre barn tycker jag att det är toppen.

Anna
8 år sedan

Var ni i Rödby eller Billund då? Billund är ju lite längre att åka men är MYCKET större. Även fler vattenrutschkanor för äldre barn där!:)

Linda
8 år sedan

Hej, jag har ett bra tips. Hansa Park i norra Tyskland. Man åker TT-Line från Trelleborg på kvällen – sover på båten och är framme kl 07.30. Sen är det 30 min bilresa till Hansa Park och de öppnar 09.00 så man hinner lagom tills öppning. Jättestor park med roliga annorlunda karuseller och lite köer. Karusellerna stänger 18 och parken stänger 19 så vi brukar passa på att äta middag i parken den sista timmen. Sen har man 30 min till båten som går hem igen kl 22.00. Man får åka ombord redan 19.30. Man är i Trelleborg igen kl 08.00 nästa morgon. De har bra paketpriser på TT-lines hemsida. Ca 1700 kr för 4 pers i en hytt med bil och inträde till Hansa Park T/R. Det tycker vi är väldigt prisvärt. tror att man får vara 5 pers i hytten. Sen är både parkeringen och maten i parken inte speciellt dyr heller. Vi har gjort denna tripp 2 ggr och kan varmt rekommendera det. Detta år ska vi åka till Heide Park utanför Hamburg, en ännu större park fast det är lite längre bort.

Jenny Warsen
Reply to  Linda
8 år sedan

Tusen tack Linda. Där har vi varit och det är verkligen superfint och massa roliga karuseller där. Likaså Fantasia Land och Movie park i tyskland 😀

Gabriella
8 år sedan

Hejsan! Jag måste tipsa om europa park som ligger i tyskland, det är det bästa tivoli jag har varit på. Passar bra för båda stora och små =)

Ninni
8 år sedan

Gröna Lund såklart!:)Härligt med alla konserter på sommaren! Nära till Skansen och Aquaria.
Eskilstuna Zoo gillar vi också. Djur och karuseller. Och konserter på sommaren.

Linda
8 år sedan

Då måste jag tipsa om Heide Park, var där som ung tonåring och det var mycket kul. Europa Park har jag också läst mycket positivt om, det blir det nog nästa år. Kollade in dina rekommendationer och de såg bra ut de också. Vår familj brukar besöka 3-4 nöjesparker om året eftersom mina barn älskar att åka karusell. Men man börjar att bli trött på de som finns i Sverige och Danmark så nu letar vi karuseller längre bort.

Martina
8 år sedan

Keipbyn är rolig för alla! Jag var där för två år sedan (då 25år) gick lös fullständigt på vattenlandet

Milla80
8 år sedan

Ingen som varit på Fårups sommarland i Danmark?
Det ser trevligt ut på deras hemsida med både vattenland och karuseller!?

Josefine
8 år sedan

Att åka till Skara Sommarland är nästan ett måste, deras vattenland är superbra! Finns mycket annat fint att hitta på i Skara under somrarna som så är fallet också. Som sagt är vattenlandet deras prioritet men de har många roliga karuseller också. Vi har vart på både Tusenfryd och Sommarland flera gånger, båda är bra, men sommarland är nog bäst 🙂

Josefine
8 år sedan

Ett till tips är Bö Sommarland i Norge. Vi har aldrig vart där men släkten rekomenderar det 🙂

Emma
8 år sedan

De har ett stort vattenland som passar såväl vuxna som barn men även på Sommarlandet finns det massa skoj. Kolla på Kneippbyns hemsida. Det är väldigt fint också 🙂

Lovisa
8 år sedan

Fårup aqua park och sommarland på Jylland i Danmark!

Nästa inlägg

Veckomatsedel

33
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x