Marängtårta med hallon

Denna marängtårtan blev vi bjudna på för länge sedan, och ni är många som önskat recept på den. Och nu så, nu har jag lyckats tjata till mig receptet. Tänkte att detta kunde vara den blivande midsommartårtan för många av oss. Den ska frysas in innan servering. Receptet kommer från Ica.

ann
Botten: 
4 äggvitor
1 tsk citronsaft
2 dl strösocker

Fyllning: 
3 dl vispgrädde
200 gram hallon ( frysta går bra )
1 dl kesella
2 äggulor
1 dl florsocker

Garnering: Hallon

Gör så här: 
Ställ ugnen på 150 grader.   Rita 2 rundlar på ett bakplåtspapper, använd en rund springform som mall *24 cm.
Vispa äggvitor och citronsaft till ett hårt skum. Vispa ner lite av sockret i taget.
Bred ut smeten på rundlarna du har ritat ut på bakplåtspappret, men lämna 2 cm runt om, för smeten flyter ut under gräddning.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 1 timme. Stäng av ugnen och låt bottnarna vara kvar i ugnen i ett par timmar.
Till fyllningen: Vispa grädden, vänd ner hallonen och vispa dem så de mosas också. Grädden ska vara fluffig och hårt vispad. Vänd ner kesella, äggulor & florsocker. Ber ut fyllningen på en tårtbotten, och lägg den andra över som lock.
Frys in tårtan, och ta sedan fram den 30 minuter innan servering.
Strö över hallon.

4

8 responses to “Marängtårta med hallon

  1. Wow! Detta recept ska jag spara till min födelsedag! 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja gör det, den är jättegod!

  2. Maria skriver:

    Jag har fått lära mig att man inte ska äta frysa hallon. Man måste tydligen värma upp dom först annars kan man riskera att få magsjuka/matförgiftning. Tydligen det som händer ibland på äldreboende och liknande.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Om det inte är svenska hallon så stämmer det när de är frysta. Annars är färska hallon ok.

  3. Emelie skriver:

    Så god tårtan låter, måste provas:). Jag bara undrar hur du får plats att rita två rundlar på ett bakplåtspapper? Eller man kan rita på två papper & sätta ugnen på varmluft?

    Mvh Emelie

  4. Malin skriver:

    Ser jättegod ut! Funderar att göra denna på midsommar.
    Funkar det lika bra med jordgubbar?

    *älskar din blogg! 😊

    1. jennysmatblogg skriver:

      ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *