Chokladpannacotta med kolabotten

Hallå där,

Nu har jag fått lite ordning på bilder & recept. Det gäller att hinna jobba så effektivt och snabbt som möjligt innan jag hämtar Nomi från skolan kvart i ett. Hon går inte på fritids utan vi bestämde att det räckte med att bara gå i förskoleklass detta året, och vill hon ska hon börja med fritids i ettan. Och OM hon vill, hon pratar om det var varannan dag. Så vi tänkte att det kan bli lagom kanske ett par-tre  dagar i veckan. Eftersom jag har förmånen att arbeta hemifrån så har barnen alltid gått ytterst lite på dagis också. Fast alla gör såklart vad de tycker är bäst med förskola & fritids. Men nu över till en av de tjusiga efterrätterna som lagades & fotades för reportaget.

Så lätt att göra, och den blir så god: Chokladpannancotta med kolabotten ♥
img_5153

Toppa med massor av färska bär & lite florsocker så blir de grymt fina.

img_5155

 Vi valde att ha ”salta mandlar” för att jag tycker att det är gott när salt möter sött. Det går självklart bra att välj din egna favorit. På några av pannacottorna la jag karamelliserad mjölk i botten, riktigt fint!

Det här behöver du till 6 portioner :
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 1/2  st gelatinblad
250 gram mjölkchoklad ”Salta Mandlar” eller annan liknande

1 burk med karamelliserad mjölk

Topping: 
Massa färska bär.

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden. Fiska upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tills den är smält & bland. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner ( ett par minuter) till en slät smet och så allt har blandats ordentligt. Klicka ut en msk karamelliserad mjölk i serveringsglasen  och häll sedan upp pannacottasmeten och ställ sedan kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering.

Innan servering fyll på med massa färska bär.

img_5147

0
Prenumerera
Notis om
12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Alltså, hur gott får det bli? : )

5 år sedan

Åh vad gott! 🙂

Anna
5 år sedan

Vad mumsigt det ser ut. Snygga glas. Vad heter de?

Johanna
5 år sedan

Ser fantastiskt ut, detta får bli efterrätt på Valborg 🙂 funderade lite på om du kokar den karamelliserad mjölken innan du lägger den i glaset? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Johanna
5 år sedan

Den karamelliserade är en färdigkokt kräm ( annars heter burken kondenserad mjölk )

ida
5 år sedan

Hej! Använde du marabous choklad med mandel? Tänkte de blir ju klumpigt Eftersom mandeln Inte smälter. Eller ska de va så? 🙂
Mvh. Ida

Stella
5 år sedan

Denna testar vi ikväll!

5 år sedan

Vilka vackra foton och den ser otroligt god ut, härligt med den lilla ”överraskningen” som göms inuti!

Matilda
5 år sedan

Hej! Jag undrar om det gör något om man ställer in pannacottorna i kylen några timmar längre än 4 timmar.
Gör nämligen pannacotta för första gången och ville prova dina.

Jenny Warsen
Reply to  Matilda
5 år sedan

De kan stå längre än 4 timmar 🙂
Lycka till

Matilda
5 år sedan

Tack för svar

rebecka
5 år sedan

Dessa ska jag pröva! Vart i affären hittar man karameliserad mjölk?

Nästa inlägg

Lunchtajm och jobbtid

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x