Pizzapaj med ost skinka & tomat

Godmorgon från ett soligt öland.
Vi kom fram till ön igår innan fyra, mysigt att plock upp i lugn och ro. Sedan har vi såklart bubblat i spabadet, bästa köpet tycker jag. Men ni som också har spabad, ska det vara uppvärmt till 38 grader alltid fast man inte använder det på 2- 3 veckor. Hur gör ni ? Efter badet blev det ost och kex framför brasan, länge sen vi hade ostbricka men det är ju så gott. Nu kommer snart min mormor & morfar hit på fika, så jag tänkte väcka resten av familjen nu för frukost. Till er har jag däremot ett lunchtips : Jag bakade vegetariska små minipajer för inte så länge sedan. De blev väldigt omtyckta så nu ville jag prova med en annan fyllning. Blev som en lite pizzapaj med ost & skinkfyllningen, yummi.

IMG_7819
Det här behöver du till 2 pajer :
75 gram smör
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Knappt 1 dl mjölk

Fyllning: 
2 dl strimlad rökt skinka/ eller kassler
200 gram färskost med vitlökssmak
1 stor tomat
1 dl riven ost
Timjan

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 – 200 grader.
Tvätta och klyfta tomaterna, och rör ihop  resten av fyllningen i en skål. Nyp ihop alla ingredienser till pajdegen och dela på 2 forma till bollar och platta ut till rundlar.  Ni ser på ett ungefär på bilderna under hur tjocka mina stjärnpajer är. Fördela ut fyllningen i mitten av rundlarna. Och nyp ihop kanterna, jag fick inte till det riktigt så den flöt ut något men tyckte formen blev rätt fin trots allt.
Pudra över torkad timjan och grädda i mitten på ugnen i cirka 15 minuter eller tills de får vacker färg.

img_78361 (1)
Servera genast med en god sallad.
Smaklig måltid

img_7833 (1)

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anne
9 år sedan

Jag måste bara fråga: vad är grejen med att göra paj utan form förutom att det kanske är trendigt??? Det är ju mycket ”kinkigare” med degen när risken är att den flyter ut.

Kicki
9 år sedan

Hej!
Vi pratar oxå om att köpa spabad, vad har ni köpt för modell o h varifrån?? Bilder på det hade varit kul 🙂
Ha en bra dag
Mvh Kicki

Therese
9 år sedan

För variation kanske? Få exakt den storlek man vill ha på pajerna? Slippa diska pajformer?
Jenny har säkert sina skäl om hon nu väljer att skriva om dessa smarrisar!
Ha en bra dag!

Linda
9 år sedan

Hej Jenny! Vi har alltid vårt spabad uppvärmt till 38 grader. Det tar lång tid att värma upp det fr 26 grader och det kostar en del att göra på det viset också så vi har blivit rekommenderade att hålla jämn temperatur. Och visst är det härligt att kunna ta ett spontan bad när man vill dessutom! Tack för en toppenblogg!

Linda
9 år sedan

Vi har fått förklarat att det ska vara jämn temperatur då ph och sånt varierar om man ändrar temp och måste då trixa mer med medel varje gång man ändrar temp ☺ tack för den bästa bloggen!

Jenny Warsen
Reply to  Linda
9 år sedan

Tack snälla, ja men då gör vi så 🙂

Mia
8 år sedan

Hej! Är ni nöjda med ert från Bauhaus? Vi funderar till nästa sommar, alt till hösten att installera ett… Ha en skön sommar! Tack för alla recept, du räddar många dar i veckan mellan jobb, skola och fotbollsträning 🙂

Nästa inlägg

Tunnbrödskorgar med räkfyllning

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x