Tunnbrödskorgar med räkfyllning

Yeees! Fredag idag och jag handlade helgmiddagen redan igår. En bit oxfile med sötpotatis och hemvispad beasås står på menyn.Och  till förrätt ska vi göra de här små tunnbrödskorgarna med räkfyllning. Längtar redan nu till maten.

En trevlig klassisk förrätt som säkert många av er redan gjort.
IMG_8198

För 4 personer behöver du: 
4 små runda tunnbröd
krusig sallad
2 avokado
500 gram oskalade stora räkor
6 rödisor
1 röd lök
olivolja

Serveras med majonäs

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 -200 grader. Lägg tunnbröden på en kaffekopp med lite bakplåtspapper emellan. Blöt handen lite och forma dem försiktigt efter koppen. Ställ in i ugnen och rosta i 8-10 minuter. Under tiden ska räkorna skalas, och löken, avokadon, rödisor tvättas skalas och hackas.

IMG_8225

Fyll skalen försiktigt och ringla sist över en god olivolja & en liten skvätt majonäs.
Klart att servera.

IMG_8216

0
Prenumerera
Notis om
7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gabrielle
6 år sedan

Du menar nog rädisor och inte rödbetor? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Gabrielle
6 år sedan

Hihi… Klart det är 🙂

Karin
6 år sedan

Hur äter man detta? Håller i handen och in i munnen? Med sked och sedan tar bett på brödet allteftersom? Ser jättegott ut!

6 år sedan

Rädisor är gott…: )

Marre
6 år sedan

Jag som är fisk och skaldjursallergiker blir ju lite avundsjuk nu, det såg ju så gott och fint ut! Vad kan jag byta ut räkorna med?

Anna
6 år sedan

Stoppar du in koppen i ugnen? Klarar de det? Eller håller de formen om man formar de först och stoppar in brödskålarna i ugnen?

Jenny Warsen
Reply to  Anna
6 år sedan

Ja jag stoppar in kopparna i ugnen.

Nästa inlägg

Fruktcocktail

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x