Godmorgon på er denna påskafton.
Hoppas ni har en härlig påsk, här blev allt ändrade planer då Melvin blev magsjuk i går. Kalas och middagar ställdes in för hela påskhelgen och istället blir vi kvar i stugan och vilar oss. Idag skulle vi ha åkt till farmor & farfar på påskmiddag,men istället ska vi laga en ny kycklingrätt återkommer med den senare.
Nu blir det nytt recept till er, galet goda nybakade ostfrallor .
Det här behöver du till 17-18 ostfrallor:
50 gram jäst för bröd
5 dl ljummet vatten ( 37 grader )
2 tsk salt
2 msk god olivolja
12 dl vetemjöl
Till pensling:
varmt vatten
2 dl riven valfri ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 220 grader.
Smula ner jästen i en skål, och blanda med lite av vattnet tills all jäst har löst sig. Blanda i salt, och olivolja och arbeta in mjölet ordentligt för hand eller med maskin. Lägg på bakduk och ställ på varmt ställe, te.x nära ugnen. Låt jäsa i 40 minuter, innan du stjälper ut degen på mjölat bakbord. Dela i två delar och rulla ut till längder skär sedan med vass kniv eller degskrapa snittar av brödet. Rulla sedan och forma till bullar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 10 minuter, pensla med varmt vatten och strö över valfri ost. Jag föredrar en god smakrik västerbottenost, medan barnen gärna väljer en mild goudaost.
Åh, nej vad tråkigt med magsjuka:-(. Hoppas han snart piggnar på sig och att ni andra klarar er. Ha en bra helg trots allt.
Kram♥
Hej,
Tack för receptet! Ska absolut pröva. Men skulle du snälla kunna lägga upp en bild där du felat brödet så man ser hur det det ut inuti? Tack!
Delat*
KRYA!
Å nej, det blev samma för oss natten till igår! Alla planer inställda:( Nu får man hoppas resten av familjen slipper eländet! Krya på er och glad påsk!
Vad tråkigt att höra. Önskar er en glad påsk under omständigheterna. Krya på er.
Krya på er!
Bjöd mina kollegor på din Nutellasemifreddo idag! Vilken succé! 😀
Älskar nya brödrecept, sonen fyller år imorgon -han ska få dessa till frukosten! Hoppas ni inte alla blivit smittade av magsjukan.
Här ligger alla utom jag i ”Kräksjukan”! Så tråkigt när barn & barnbarn kommit från
Stockholm. Ska baka lite o frysa in iallafall. God fortsättning på Påsken så gott det går!
Hej 🙂 hur länge ska dom gräddas? Och var i ugnen? 🙂 MVH Marika
Hej! Jag har degen på jäsning nu och skulle också gärna vilja ha en gräddningstid
8- 12 minuter. Beror på ugn 🙂
är de goda efter man fryst dem eller det rekommenderar du inte ?
Vad är det för gräddningstid? Och hur ska de hanteras efter ugnen? Ska de svalna på galler eller under duk?