Långpannebullar med smak av kanel

Dessa långpannebullar är verkligen så smidiga att baka- det var ju inte så länge sen jag bakade dessa.  Fast nu bakade jag istället halva plåten med hälften kanel. Mmmmums

IMG_6323

De blir goda & saftiga och bakas i långpanna / ugnsplåt.

Det här behöver du till 40 bullar: 
1 pkt jäst för söta degar
150 gram smör
5 dl mjölk
1 ägg
1 dl strösocker
1 nypa salt
10- 11 dl vetemjöl

Fyllning:
100 gram smör
2 dl florsocker
200 gram philadelphiaost
1 1/2 msk kanel

Garnering: 1 uppvispat ägg + pärlsocker

Gör så här:
Börja med att röra ihop fyllningen , blanda ihop smör med philadelphiaost. Pudra i florsocker och kanelen och blanda väl. Ställ sedan kallt till fram tills det ska användas.

Smält smör i en kastrull och vänd ner mjölken och värm upp till fingervarmt ( 37 grader) Smula ner jästen i en bunke och häll i lite av den ljummna vätska och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt resten av smör/ mjölkblandningen under omrörning. Knäck ner ägget, och vänd i salt & socker och även mjölet under omrörning tills du fått en smet. Smeten är lös & kladdig och ska vara det. Lägg på en bakhandduk och låt jäsa i 40 minuter. Under tiden kan du klä en bakform jag hade en ugnsplåt cirka 30*40 cm.

Stjälp sedan ut degen på bakplåten efter jäsningen, med hjälpa av lite mjölade fingrar trycker du ut degen på plåten. Och låt det jäsa ytterligare 30- 35 minuter. Ställ under tiden ugnen på 225 grader.

IMG_61601

Tryck sedan ut 40 gropar med hjälp av tummen, fyll dessa med fyllningen. Pensla sedan kakan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Ställ in i  mitten på ugnen i cirka 15 minuter – eller tills de blivit gyllene.

 

IMG_6225
De blir riktigt saftiga & goda. De som inte går åt, fungerar fint att frysa in.

2

9 responses to “Långpannebullar med smak av kanel

  1. Anna i gbg skriver:

    Citronfyllning? 😉 Kanske gick lite fort där eller skriver du på flera recept samtidigt? 😀 Man blir lite förvånad när man kommer ner till delen att man ska fylla hålen med citronfyllning- scrollar upp igen, var det citron i fyllningen, hur kunde jag missa det!!?? hahahaha…..

    Låter hur gott som helst iallafall- detta måste testas 🙂

    Anna i gbg….

    1. Jenny Warsen skriver:

      Hi hi.. Tack för att du var uppmärksam 😉

  2. Annelie skriver:

    Åh detta måste jag testa. Bra med långpannekakor för att det räcker till många 🙂

  3. Mia skriver:

    Kanon!
    Precis hemkommen från ett fika-kalas med tarte-tatin fast med inlagda aprikoser och hackade nötter istället för äpple, betyg 5 av 5. Serverades med hårt vispad grädde. Man dog, så gott. Men värdinnan kallade kakan uppochner-kaka. Finns det något mer sofistikerat namn?

  4. Linda skriver:

    Jenny! Har du något bra recept på gubbröra?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tyvärr inget än 🙂

  5. Jeanette skriver:

    Hej!
    Låter supergott!
    Har du bakplåtspapper i plåten?
    Hur förvarar man kakan bäst om den ska serveras dagen efter?

  6. Hanna skriver:

    Går den att frysa?

  7. Ulrika Olofsson skriver:

    Här kommer ett gott recept på gubbröra 😋

    2 dl gräddfil
    1 dl majonnäs
    1/2 msk kaviar på tub
    1 dl dill
    1 1/2 dl purjolök
    5-8 kokta potatis
    1/2 rödlök
    1 burk matjessill
    Blanda ihop alla ingredienserna till en röra. Tärna ner potatisen, sillen.
    Servera med kavring, tomat, sallad, gräslök och ägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *