Chocolate salted caramel Pie

 

Hej alla ni där ute,

Hoppas ni haft en härlig skärtorsdag, och att ni får en fortsatt fin påskhelg.
Minns ni matreportaget jag gjorde med Damernas Värld. Bl.a bakade jag denna chokladpaj ( lite av en favorit här hemma) den är lätt att göra, och bakas helt utan ugn. Denna pajen kommer direkt från kylen, önskar ni lite mer krämig chokladtopping låt den stå i rumstemperatur en halvtimma innan servering. Pssst. ni missar väl inte att följa mig på Facebook & instagram : @jennysmatblogg där jag dagligen tipsar om mat & bakning.

Detta är en av fem smarriga efterrätter som ni nu hittar i senaste numret av Damernas Värld, och även en liten intervjuv med med mig. Hoppas ni gillar dem 🙂
efterrätt lätt

Du kan välja fritt om du vill baka med ljus eller mörkchoklad.

Det här behöver du:
1/2 pkt digestiv
60  gram smält smör ( eller mer om man vill ha botten mindre smulig )
1 burk karamelliserad mjölk
400 gram mjölkchoklad ( jag hade salta mandlar)
1 dl vispgrädde
2 nypor flingsalt

Serveras med lättvispad grädde & färska bär.

Gör så här : 
Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör. Och fördela ut i en rund form på 24 cm. Ställ kallt i 20 minuter, och bred ut burken med karamelliserad mjölk över digestivbotten. och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket. Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Rör tills allt har smält och chokladen blir slät. Fördela ut det sista lagret över chokadpajen och strö över ett par nypor flingsalt.
Ställ kallt i minst 4 timmar innan servering.

efterrätt2 (1)

2

58 responses to “Chocolate salted caramel Pie

  1. Marie Wallin skriver:

    Måste det vara saltamadlar choklad eller kan man ta vanlig choklad?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Du kan välja den du tycker är godast bara 🙂

  2. Atte skriver:

    Hej! Kan man göra karamellsås själv istället för karamelliserad mjölk?

  3. Mia skriver:

    Nu svimmar vi, vad gott! : )

  4. liselotte skriver:

    Ser jättegott ut som vanligt. Men måste återigen fråga( eftersom jag ej fått svar) Finns det någon laktosfri variant till den karamelliserade mjölken, eller annat man kan använda när man inte tål laktos.Trevlig Påsk!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag har ingen aning…. Tyvärr.

  5. Emilia skriver:

    Vad gott det ser ut! Undrar ifall den karamelliserade mjölken ska vara kokt?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Karamelliserad är = kokt kondenserad sötad mjölk 🙂

  6. Marie skriver:

    Den är syndigt god!

  7. anette skriver:

    Men hua vad gott…..Kram Anette

  8. Ida Gerdemark skriver:

    sist jag gjorde tryffeltäcket så skar det sig! Vad gjorde jag för fel då? Såg ut som fettet la sig som en hinna uppepå!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag gissar att det hade något med att chokladen blev för varm. Men jag vet inte…

  9. Carolina skriver:

    Gud vad gott det ser ut! Skulle nog mala ner lite salta mandlar i botten med

  10. Linda skriver:

    Vilket innebär att den är färdig att användas?? Utan att kokas? 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den karamelliserade mjölken är redan färdigkokt

  11. Annelie skriver:

    Hej!Kan man göra den en dag innan.Kan den stå i frysen?

  12. Lady Fur skriver:

    Ciao Bella I LOVE YOUR BLOG
    I will follow u on INSTAGRAM =)

    Please read my last post : http://www.welovefur.com/travels/fur-excellence-in-athens-all-the-photos-taken-at-the-show-and-the-interview-with-nikos-panagiotou/

    LOVE U
    LF @ladyfur

    =)=)

  13. Ramona skriver:

    holy bat that sounds so tasty O_O <3

  14. Jessica skriver:

    Kan man göra den nu ikväll om man ska servera den imorgonkväll? Tack för kanonbra blogg!!

  15. Lisa skriver:

    Det vore mkt bra om det stod lite tydligare ang den kondenserade mjölken. Att det stod som ett steg i receptet att den ska karamelliseras dvs kokas…. Jag är så van att folk säger karamelliserad mjölk ang kondenserad att jag bara hällde på den, tänkte att vad spännande att den inte skulle kokas… Resultatet blev ju därefter…. 🙁

  16. Den där låter som att den skulle vara perfekt i smaken för mg 🙂

  17. Sara skriver:

    Lisa, det står ju klart och tydligt att det ska vara karamelliserad mjölk och inte kondenserad.

  18. Sara skriver:

    Lisa, den karamelliserad mjölk köper man färdig kokt i butiken då heter den just karamelliserad mjölk. Och den som heter kondenserad mjölk är den som man måste koka själv. 🙂

  19. Johanna skriver:

    Vad menas med att den ska stå kallt Kylskåp eller Frysen.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Kylen 🙂

  20. Maria skriver:

    gjorde denna paj i helgen och den var en succé! Så otroligt god!!

  21. Fanny skriver:

    Ännu en gång har man gjort succé tack vare ett av dina recept! Otroligt god 🙂

  22. Mia skriver:

    Går den att frysa?
    Ser supergod ut!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Funkar bra det 🙂

  23. Mathilda skriver:

    Hur många dagar håller den i kylen? Gjorde den igår till kollegorna men min pojk blev sjuk.. Håller den till fredag eller ska den frysas in ?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den håller i kyl till fredag 🙂

  24. Linnea skriver:

    Vilken succé! Jag gjorde den igår (glömde dock vispgrädden och bären, men det gjorde absolut ingenting)

    Våra gäster var grymt imponerad av både efterrätt och varmrätten pulled pork (den med coca Cola)
    ..vilken tur att du finns med dina recept! Du gör det inspirerande att stå i köket.

  25. Madeleine skriver:

    Hej! Ser så mycket framemot att baka denna paj =) En fråga bara, kanske du eller någon annan som har bakat pajen har möjlighet att svara på, är själva chokladlagret hårt eller mjuk? Som en fudge eller går det tillbaka till en stel chokladkaka, skulle vara superuppskattat med svar!

  26. Barbro Ekeberg skriver:

    Gjorde den med choklad med apelsin och vanlig choklad. Blev super.

  27. Isabelle skriver:

    Jag gjorde den med mjölkchoklad – mandel och mörk mjölkchoklad. Jag hade vanlig kondenserad mjölk som var okokt (jag köpte fel och orkade inte koka) men det funkade fint ändå, konsistensen blev väldigt lös men det var otroligt gott!

  28. Sara skriver:

    Hej Jenny! Jag bara måste göra denna smarriga sak på mitt 30 års firande.. Kan jag förbereda den och ha den klar i frysen tror du? 🙂 kram

    1. Jenny Warsen skriver:

      absolut 🙂

  29. Sara skriver:

    Tack snälla för ditt svar 🙂

  30. Lisa skriver:

    Man köper en färdig burk karamelliserad, inte kondenserad för den måste kokas för å bli karamelliserad..

  31. Madde skriver:

    Undrar hur många bitar man kan räkna denna till ungefär? Tack för toppenrecept!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag tycker denna är väldigt mäktig. Så minst 10-12 personer 🙂

  32. Hanna skriver:

    Den här måste ni göra! Så enkel att göra och sååå god, rekommenderas verkligen 🙂

  33. sanna skriver:

    Köpte en burk med karamelliserad milk men måste man koka den innan man gör denna paj?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Är det karamelliserad så är den alltså redan kokt 🙂
      Kondenserad sötad ska koka i 3 timmar för att bli karamelliserad.

  34. Sophia skriver:

    Kan man frysa denna för att ta upp vid senare tillfälle?

  35. Sophia skriver:

    Om jag läst alla kommentarerna noga hade jag sett mitt svar där… Ja den går att frysa =P

  36. Carina skriver:

    Det finns karameliserad mjölk den är färdig att använda

    och det finns kondenserad mjölk den skall kokas

  37. Michelle skriver:

    Hej! Jag undrar hur många gram det är i burken med karamelliserad mjölk? I vår affär så finns där olika storlekar! Vill inte köpa för lite 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Mina burkar är strax under 400

  38. R skriver:

    Vanlig choklad eller blockchoklad?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vanlig choklad 🙂 Det tycker jag är godast iallafall.

  39. R skriver:

    Tack snälla för svaret! Har grubblat på det i timmar nu.. ?

  40. Rebecca skriver:

    Det ska vara 1/2 dl vispgrädde i receptet va? (nu står 11/2 dl nämligen, så jag inte gör fel, hehe)

  41. Pernilla skriver:

    Denna kakan har jag gjort flera gånger och den är galet god! Undrar bara hur många portioner den beräknas räcka till?

  42. Lovisa. skriver:

    hej! =) jag ska göra denna kaka till ca 25 pers. Hur många bör jag göra då? kram lovisa

  43. Maria skriver:

    Jag skulle göra två st Lovisa! Mäktig, så lätt 12 per kaka!

  44. Danielle skriver:

    Hade tänkt ha den till kalas… tror du att den går att frysa? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har aldrig provat men rent spontant tänker jag att det borde funka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *