Chocolate salted caramel Pie

 

Hej alla ni där ute,

Hoppas ni haft en härlig skärtorsdag, och att ni får en fortsatt fin påskhelg.
Minns ni matreportaget jag gjorde med Damernas Värld. Bl.a bakade jag denna chokladpaj ( lite av en favorit här hemma) den är lätt att göra, och bakas helt utan ugn. Denna pajen kommer direkt från kylen, önskar ni lite mer krämig chokladtopping låt den stå i rumstemperatur en halvtimma innan servering. Pssst. ni missar väl inte att följa mig på Facebook & instagram : @jennysmatblogg där jag dagligen tipsar om mat & bakning.

Detta är en av fem smarriga efterrätter som ni nu hittar i senaste numret av Damernas Värld, och även en liten intervjuv med med mig. Hoppas ni gillar dem 🙂
efterrätt lätt

Du kan välja fritt om du vill baka med ljus eller mörkchoklad.

Det här behöver du:
1/2 pkt digestiv
60  gram smält smör ( eller mer om man vill ha botten mindre smulig )
1 burk karamelliserad mjölk
400 gram mjölkchoklad ( jag hade salta mandlar)
1 1/2 dl vispgrädde
2 nypor flingsalt

Serveras med lättvispad grädde & färska bär.

Gör så här : 
Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör. Och fördela ut i en rund form på 24 cm. Ställ kallt i 20 minuter, och bred ut burken med karamelliserad mjölk över digestivbotten. och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket. Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Rör tills allt har smält och chokladen blir slät. Fördela ut det sista lagret över chokadpajen och strö över ett par nypor flingsalt.
Ställ kallt i minst 4 timmar innan servering.

efterrätt2 (1)

14
Prenumerera
Notis om

60 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marie Wallin
9 år sedan

Måste det vara saltamadlar choklad eller kan man ta vanlig choklad?

Jenny Warsen
Reply to  Marie Wallin
9 år sedan

Du kan välja den du tycker är godast bara 🙂

Atte
9 år sedan

Hej! Kan man göra karamellsås själv istället för karamelliserad mjölk?

Tommy G
Reply to  Atte
10 månader sedan

Borde väl gå att koka en lös knäcksmet eller nåt men nog krångligare!

Mia
9 år sedan

Nu svimmar vi, vad gott! : )

liselotte
9 år sedan

Ser jättegott ut som vanligt. Men måste återigen fråga( eftersom jag ej fått svar) Finns det någon laktosfri variant till den karamelliserade mjölken, eller annat man kan använda när man inte tål laktos.Trevlig Påsk!

Jenny Warsen
Reply to  liselotte
9 år sedan

Jag har ingen aning…. Tyvärr.

Emilia
9 år sedan

Vad gott det ser ut! Undrar ifall den karamelliserade mjölken ska vara kokt?

Jenny Warsen
Reply to  Emilia
9 år sedan

Karamelliserad är = kokt kondenserad sötad mjölk 🙂

Marie
9 år sedan

Den är syndigt god!

9 år sedan

Men hua vad gott…..Kram Anette

Ida Gerdemark
9 år sedan

sist jag gjorde tryffeltäcket så skar det sig! Vad gjorde jag för fel då? Såg ut som fettet la sig som en hinna uppepå!

Jenny Warsen
Reply to  Ida Gerdemark
9 år sedan

Jag gissar att det hade något med att chokladen blev för varm. Men jag vet inte…

9 år sedan

Gud vad gott det ser ut! Skulle nog mala ner lite salta mandlar i botten med

Linda
9 år sedan

Vilket innebär att den är färdig att användas?? Utan att kokas? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Linda
9 år sedan

Den karamelliserade mjölken är redan färdigkokt

Annelie
9 år sedan

Hej!Kan man göra den en dag innan.Kan den stå i frysen?

9 år sedan

Ciao Bella I LOVE YOUR BLOG
I will follow u on INSTAGRAM =)

Please read my last post : http://www.welovefur.com/travels/fur-excellence-in-athens-all-the-photos-taken-at-the-show-and-the-interview-with-nikos-panagiotou/

LOVE U
LF @ladyfur

=)=)

9 år sedan

holy bat that sounds so tasty O_O <3

Jessica
9 år sedan

Kan man göra den nu ikväll om man ska servera den imorgonkväll? Tack för kanonbra blogg!!

Lisa
9 år sedan

Det vore mkt bra om det stod lite tydligare ang den kondenserade mjölken. Att det stod som ett steg i receptet att den ska karamelliseras dvs kokas…. Jag är så van att folk säger karamelliserad mjölk ang kondenserad att jag bara hällde på den, tänkte att vad spännande att den inte skulle kokas… Resultatet blev ju därefter…. 🙁

9 år sedan

Den där låter som att den skulle vara perfekt i smaken för mg 🙂

Sara
9 år sedan

Lisa, det står ju klart och tydligt att det ska vara karamelliserad mjölk och inte kondenserad.

9 år sedan

Lisa, den karamelliserad mjölk köper man färdig kokt i butiken då heter den just karamelliserad mjölk. Och den som heter kondenserad mjölk är den som man måste koka själv. 🙂

Johanna
9 år sedan

Vad menas med att den ska stå kallt Kylskåp eller Frysen.

Jenny Warsen
Reply to  Johanna
9 år sedan

Kylen 🙂

Maria
9 år sedan

gjorde denna paj i helgen och den var en succé! Så otroligt god!!

Fanny
9 år sedan

Ännu en gång har man gjort succé tack vare ett av dina recept! Otroligt god 🙂

Mia
9 år sedan

Går den att frysa?
Ser supergod ut!

Jenny Warsen
Reply to  Mia
9 år sedan

Funkar bra det 🙂

Mathilda
9 år sedan

Hur många dagar håller den i kylen? Gjorde den igår till kollegorna men min pojk blev sjuk.. Håller den till fredag eller ska den frysas in ?

Jenny Warsen
Reply to  Mathilda
9 år sedan

Den håller i kyl till fredag 🙂

9 år sedan

Vilken succé! Jag gjorde den igår (glömde dock vispgrädden och bären, men det gjorde absolut ingenting)

Våra gäster var grymt imponerad av både efterrätt och varmrätten pulled pork (den med coca Cola)
..vilken tur att du finns med dina recept! Du gör det inspirerande att stå i köket.

Madeleine
9 år sedan

Hej! Ser så mycket framemot att baka denna paj =) En fråga bara, kanske du eller någon annan som har bakat pajen har möjlighet att svara på, är själva chokladlagret hårt eller mjuk? Som en fudge eller går det tillbaka till en stel chokladkaka, skulle vara superuppskattat med svar!

Barbro Ekeberg
9 år sedan

Gjorde den med choklad med apelsin och vanlig choklad. Blev super.

Isabelle
9 år sedan

Jag gjorde den med mjölkchoklad – mandel och mörk mjölkchoklad. Jag hade vanlig kondenserad mjölk som var okokt (jag köpte fel och orkade inte koka) men det funkade fint ändå, konsistensen blev väldigt lös men det var otroligt gott!

Sara
9 år sedan

Hej Jenny! Jag bara måste göra denna smarriga sak på mitt 30 års firande.. Kan jag förbereda den och ha den klar i frysen tror du? 🙂 kram

Jenny Warsen
Reply to  Sara
9 år sedan

absolut 🙂

Sara
9 år sedan

Tack snälla för ditt svar 🙂

Lisa
9 år sedan

Man köper en färdig burk karamelliserad, inte kondenserad för den måste kokas för å bli karamelliserad..

Madde
9 år sedan

Undrar hur många bitar man kan räkna denna till ungefär? Tack för toppenrecept!

Jenny Warsen
Reply to  Madde
9 år sedan

Jag tycker denna är väldigt mäktig. Så minst 10-12 personer 🙂

Hanna
9 år sedan

Den här måste ni göra! Så enkel att göra och sååå god, rekommenderas verkligen 🙂

sanna
9 år sedan

Köpte en burk med karamelliserad milk men måste man koka den innan man gör denna paj?

Jenny Warsen
Reply to  sanna
9 år sedan

Är det karamelliserad så är den alltså redan kokt 🙂
Kondenserad sötad ska koka i 3 timmar för att bli karamelliserad.

Sophia
9 år sedan

Kan man frysa denna för att ta upp vid senare tillfälle?

Sophia
9 år sedan

Om jag läst alla kommentarerna noga hade jag sett mitt svar där… Ja den går att frysa =P

Carina
9 år sedan

Det finns karameliserad mjölk den är färdig att använda

och det finns kondenserad mjölk den skall kokas

Michelle
9 år sedan

Hej! Jag undrar hur många gram det är i burken med karamelliserad mjölk? I vår affär så finns där olika storlekar! Vill inte köpa för lite 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Michelle
9 år sedan

Mina burkar är strax under 400

R
9 år sedan

Vanlig choklad eller blockchoklad?

jennysmatblogg
Reply to  R
9 år sedan

Vanlig choklad 🙂 Det tycker jag är godast iallafall.

R
9 år sedan

Tack snälla för svaret! Har grubblat på det i timmar nu.. ?

Rebecca
8 år sedan

Det ska vara 1/2 dl vispgrädde i receptet va? (nu står 11/2 dl nämligen, så jag inte gör fel, hehe)

Pernilla
8 år sedan

Denna kakan har jag gjort flera gånger och den är galet god! Undrar bara hur många portioner den beräknas räcka till?

Lovisa.
8 år sedan

hej! =) jag ska göra denna kaka till ca 25 pers. Hur många bör jag göra då? kram lovisa

Maria
8 år sedan

Jag skulle göra två st Lovisa! Mäktig, så lätt 12 per kaka!

Danielle
5 år sedan

Hade tänkt ha den till kalas… tror du att den går att frysa? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Danielle
5 år sedan

Jag har aldrig provat men rent spontant tänker jag att det borde funka

Erica
1 år sedan

Hej Jenny denna kakan är verkligen så himmla god! 😀

Nästa inlägg

Pasta med lax & kräftor

60
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x