Pasta med lax & kräftor

Hej där,

Här väntar vi hem små påskkärringar när som helst, Nomi Och Lova har varit och påskat hos gammelmormor & gammelmorfar. Melvin är iväg & leker med en kompis i några timmar,medan  jag och Jonathan vi fortsätter med lite pyssel i stugan. Idag är det inbyggnaden av spabadet som ska bli klart, och jag ska gräva ner sladdar för utebelysningen som elektrikerna varit här och fixat i veckan. Solen skiner ( just nu iallafall) så det är härligt att vara ute i det friska vårvädret.

För er som letar middagstips så kikar jag förbi med en annan av mina favoriter bland pastarätterna. Pasta med lax & kräftor.
Det här är bara så gott! Pröva vetja.

lax3

Jag använde mig av den ihåliga spagettipastan – tror det är Barillas märke.

Det här behöver du till 4 personer:
pasta ( fyra portioner)
4 portionsbitar lax
1 purjolök
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 msk hummerfond
2 1/2 tsk ( eller msk) röd pesto
2 1/2 dl ångade / kokta gröna ärtor
1 burk ( cirka 170 gram skalade) kräftor
salt & citronpeppar

Gör så här:
Börja med att häll upp vatten och koka upp med salt – pastan ska sedan kokas al dente. Hacka purjolöken och fräs den mjuk i olivolja eller smör. Mät upp vatten, grädde & crème fraîche ner i kastrullen. Tärna laxen till 2 * 2 cm tjocka bitar och vänd ner i  den sjudande såsen, vänd ner fond & pesto. Låt sjuda i 6-8 minuter och smaka sedan av med salta & peppar. Häll bort vattnet från pastan, och vänd ner den med laxen  och likaså med de gröna ärterna. Vänd till sist ner kräftorna ( de ska inte koka utan bara bli varma) ta bort från plattan och servera.
Gärna med en god citronpeppar.

IMG_3758

1
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mia
9 år sedan

Älskar fin-lakrits? Tävla gärna hos oss!

9 år sedan

Åh, vad gott. Detta ska vi prova.

Johanna
9 år sedan

Måste bara tacka för detta receptet, det är såå gott! Jag lagade det igår till mig och min kille, det blev en tiopoängare från båda 🙂 Inte alls avancerat heller, det enda som tog tid för mig var att hacka purjolöken (Jag skippade även ärtorna). Snart ska jag hugga in på min lunchlåda med det som blev över från igår 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Johanna
9 år sedan

Vad roligt att höra 🙂

Lundabo
8 år sedan

Funkar det bra att byta ut mot torsk?

Jenny Warsen
Reply to  Lundabo
8 år sedan

Gör det säkert 🙂

8 år sedan

Åh vad gott det ser ut! Ska använda detta receptet i veckan.

Lotta
7 år sedan

Vad kan man ha istället för pesto, är allergisk. Eller kan man utesluta det.

Nästa inlägg

Räk & citronpasta

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x