Veckomatsedel

Godmorgon.
Söndag it is- tid för veckomatsedel igen. Och vi startar upp med en köttfri måndag och fortsätt med en sopptorsdag som sig bör 🙂

Måndag Ädelost- och broccolipaj
Tisdag Panerad rödspätta med remouladsås
Onsdag Fylld köttfärslimpa
Torsdag Thaisoppa med kyckling
Fredag   Pulled pork

pulled

Det här behöver du : 

1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
3 dl barbecuesås
2 gul lök
1 vitlöksklyfta

Tillbehör : potatisgratäng, sallad sås
 En god ratatouille

Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader.
Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet.  Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet.Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen.
I en sådär 7- 8 timmar. När köttet är klart så ska  det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det.  Fantastiskt saftig och smakrik- så gott!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Lingonrutor med crisptopping.

lingon

Det här behöver du :
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
150 gram smör
1 ägg
2 dl lingonsylt

Crisp:
1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienerna och vänd ner ägget. Tärna ner smöret och nyp ihop till en smulig deg. Tryck ut i smord form 20*30. Bred ut sylten och börja med toppingen.
Smält smöret i en kastrull på spisen, dra bort från plattan och rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och vänd ihpå så att det blandas ordentligt. Fördela ut crispet över sylten och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

Låt svala innan du skär upp kakan i bitar

Tidigare veckomatsedlar hittar ni HÄR

4

9 responses to “Veckomatsedel

  1. Lotte skriver:

    Godmorgon! Idag ska jag göra Kålpudding men vilket recept föredrar du?
    Kram

  2. Karin skriver:

    God morgon! Vilken diameter ska det vara på pajen?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det är en ”vanlig” storlek på pajformen 🙂

  3. Cecilia skriver:

    Hej! Länken till receptet på såsen fungerade inte (för mig i alla fall). Älskar ding blogg!

  4. Emelie skriver:

    Vilken sorts barbecuesås använder du till Pulled porken?
    Tack för en supertrevlig blogg!! 🙂

  5. Olivia skriver:

    Åh så goda recept, ska prova rödspättan 🙂 och tummen upp för köttfri måndag!

  6. Anna B skriver:

    Hej,

    Tack för en inspirerande blogg. Undrar om du har något bra tips på vad man kan använda istället för barbequesås till pulled pork om man inte gillar det rökiga?

  7. Inspirerande blogg du har ☺☺

Lämna ett svar till Cecilia Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *