Baka bröd utan jäst- Fröiga scones

Godmorgon,
Klockan ringde tidigt idag någon gång sådär vid 05.45 hua. Men jag ska hinna med nio flyget upp till huvudstaden för möte, och nu ett par koppar kaffe senare är jag mycket piggare.   Och det är ju det där med nybakat bröd till frukosten, det är bara så himla gott. Och ofta är man stressad och har inte tillräckligt med tid för att vänta in jäsning och detta. Därför uppskattar jag lättbakat bröd som man bara rör ihop och gräddar.

Dessa bakade jag med ost & toppade med sesamfrön, rykande åtgång.

IMG_5832

 

Det här behöver du till 6- 7 frallor / scones : 
9 dl vetemjöl ( du kan byta ut några dl mot annat mjöl)
4 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
1 1/2 dl hackad ost
3 dl mjölk
1 dl rapsolja / eller lika mycket smör

Topping : sesamfrön och riven ost

IMG_5777

Gör så här: 
Ställ ugnen på 210- 225 grader. Rör ihop torra ingredienser samt den hackade osten, och rör ner mjölk och olja i detta. Vänd om tills du får en deg. Forma frallor och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Fördela ut sesamfrön och riv över lite ost och grädda i mitten av ugnen i cirka 14 – 18 minuter, eller tills de blivit gyllene.

Serveras med smör, ost & mycket philadelphiaost

IMG_5817

1

16 responses to “Baka bröd utan jäst- Fröiga scones

  1. Linda skriver:

    Mumsigt! Kan man förbereda dessa kvällen innan & förvara i kylen till morgonen efter & då sätta in i ugnen?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag hade nog gjorde dem samma dag.

  2. Korsika skriver:

    Mina ligger i ugnen och det doftar ljuvligt… Har läst din blogg i 4 dagar och har redan hunnit med att prova massa recept !!!! Stort grattis till underbar blogg !!!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad roligt! 😀 Hoppas du gillade dem

  3. Karin skriver:

    Låter spännande med hackad ost i! Måste testa!

  4. Mia skriver:

    Idag ska jag göra fröknäcke för första gången i mitt liv. Håll tummarna att de inte bränns – de tunna rackarna. Bästa tipset: tävla hos min vän Anna:
    http://haga26.se/

  5. Åsa skriver:

    Om man tar smör, kan man smälta det då = smidigt, eller ska man ha i det kallt som till vanliga scones?

    Har du i riven ost eller menar du lite större bitar när du skriver ”hackad”?

    Låter iaf jättegott och ska prövas. Tack för bra blogg med många riktigt bra och användbara vardagsrecept! 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det går bra med rumsvarmt smör, fast då blir degen mer grynig när du jobbar med den. 🙂

  6. Eva-Britt skriver:

    Dessa scones måste jag prova snart! Tack för recept!

    Jag har en fråga till dig ”Har du tips på något bra recept på kakor som jag kan sätta ett änglabokmärke på? Mördeg eller mjuka; vilket som går bra. Jag köpte ett fint kakfat förra sommaren, och det står ”Himla goda änglakakor” på, så jag har tänkt överraska med några goda sådana.

  7. Klara skriver:

    Skulle du kunna baka en biskvitårta någon gång? Jag är nämligen jätte nyfiken på den idén

  8. Viktoria skriver:

    Det går jättebra att lägga sconsen på ett bakplåtspapper m plast över i kylen. Ta fram ur kylen samtidigt som du sätter på ugnen så att de hinner närma sig rumstemp före gräddning. Lycka till!

  9. Victoria skriver:

    Så gott med ost i sconesen 🙂 Måste testat till helgen! //Victoria

  10. Karin skriver:

    Tänkte baka dina hallonkakor. De som Noomi bakade här på bloggen. Tror du man kan fylla dem med Nutella?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag vet inte, Nutella brukar bli torr om man inte bakar in den. .
      Men prova gärna 🙂

  11. Karin skriver:

    Blev lite torrt ja… Fast goda ändå! Nästa gång fyller jag på med Nutella EFTER att de varit i ugnen. Hälften fyllde jag med Hallonsylt. De blev inte så snygga med GODA ! 😉

  12. Cajsa skriver:

    hej! Har du nå bra recept på glutenfritt bröd och kakor?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *