Vita Kexchoklad

Godmorgon,
Idag är ingen vanlig dag …. Idag är Nomis födelsedag ♥ Hurra hurra hurraaaa. Vi landade i stugan i går eftermiddag, och lilltösen sover fortfarade gott fast klockan närmar sig halv nio.  Så medan Jonathan dukar fram det sista av frukostbrickan tänkte jag bara smita förbi och uppdatera  bloggen med ett nytt recept

Vita kexchoklad – dessa ska vi blandannat bjuda på idag 
kex

Det här behöver du till 5 stycken chokladkex ( 15 stycken bitar)  : 
20 – 24 stycken smörgåsrån
3 stycken dubbelnougat 50 gram + 50 gram mjölkchoklad
Chokladdoppas i 250 gram vit choklad  + 1 msk rapsolja

IMG_4443

Gör så här :

Smält nougaten och 50 gram mjölkchoklad och bred ut på smörgåsrånen. Använd 4 rån till varje, dvs tre lager fyllningar.  Ställ in dem i kylen och låt dem svalna helt innan du skär varje bit i tre delar. Smält chokladen tillsammans med en msk neutralolja, och chokladdoppa sedan kexen. Låt dem torka på ett galler.
Ställ svalt fram till servering.

kex2

0
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
9 år sedan

Grattis till tösen! Detta låter intressant, måste testas!

al68
9 år sedan

Grattis till sötnosen på hennes dag

9 år sedan

mumms
grattis tjejen!

9 år sedan

Härligt med födelsedagar 🙂 Sååå gott det lät med vit kexchoklad, tycker verkligen om ditt recept på ”vanliga” kexchoklad 🙂 Fortsatt trevlig helg! Mvh Victoria

9 år sedan

Näemen, Nomi? Jag trodde det bara var min kompis som hade anorlunda namn på sina barn, för någon vecka sen fick hon sin andra dotter som hon döpte till det efterlängtade favoritnamnet sen hon var tonåring, Noomy 🙂 Lite likt och grattis till lillflickan ^^

Heléne
9 år sedan

Grattis söta Nomi!
Hoppas att hon har haft en riktigt bra födelsedag.
Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram

9 år sedan

Looks beautiful.

9 år sedan

Hur långt innan kan man göra dessa? Ska ha kalas på lördag,kan man göra dem redan idag?

Jenny Warsen
Reply to  Sara
9 år sedan

Ja, de håller. Förvara dem svalt.

Johanna
8 år sedan

Går dessa att frysa? Tänker om rånet blir mjukt vid upptining

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
8 år sedan

Funkar att frysa 🙂

Maria
8 år sedan

Kanske en dum fråga.. Men ska man lägga ett lager med nougat, och ett annat med mjölkchoklad eller smälta din Boda i samma spö ovh bre på?

jennysmatblogg
Reply to  Maria
8 år sedan

Du ska blanda nougat & choklad 🙂

Emilia
7 år sedan

Hej! Låter jättegott! Går dem att göra utan neutralolja? 🙂

Nästa inlägg

Sega hallonrutor med havretopping

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x