Sega hallonrutor med havretopping

Godmorgon godmorgon,


Lite trött idag, då jag nästintill bodde på flygplatsen igår ( känns så när man får vänta i evigheter) För tyvärr blev det inte alls så smidigt som jag hoppats på med flyget igår- först var flyget försenat i 3 timmar *suck*  Sen blev hemresan inställd och vi blev ombokade till kalmarflyget, som mellanlandade oss i växjö på vägen. Men hem kom jag och jag hann i tid till mötet. Det är alltid roligt att besöka huvudstaden, men tyvärr hann jag varken med shopping eller gå på stan. Men nu över till dagens första recept….

Denna kakan bakades i veckan en gudagod syltruta som kan göras med vilken sylt som finns hemma.
img_9928-001 (1)

Det här behöver du :
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
150 gram smör
1 ägg
2 dl hallonsylt ( eller lingonsylt / jordgubbssylt )

Crisp:
1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienerna och vänd ner ägget. Tärna ner smöret och nyp ihop till en smulig deg. Tryck ut i smord form 20*30. Bred ut sylten och börja med toppingen.
Smält smöret i en kastrull på spisen, dra bort från plattan och rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och vänd ihpå så att det blandas ordentligt. Fördela ut crispet över sylten och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

Låt svala innan du skär upp kakan i bitar

 

IMG_9834

0
Prenumerera
Notis om
26 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefin
6 år sedan

Detta ser verkligen gott ut! Det är min tur att bjuda på fika på jobbet nästa vecka och då får det bli det här. Tack för din helt fantastiska blogg! Njut av dagen! Kram

6 år sedan

Såg verkligen supersmarrigt ut!
Tror du det går att byta ut hallonsylten mot tinade vanliga blåbär, eller blir det kanske för blött?

Tokyo
6 år sedan

Skulle också vilja veta om det går att använda frysta bär istället för sylt? Låter supergott!

Madde
6 år sedan

Hej! Vill bara säga att jag hittade till din blogg, facebooksida och instagram igår via en vän. Vilken otrolig inspiration du sprider. Här sitter jag och har fastnat i vardagsträsket där samma mat rullar på. Sen kommer jag in på din blogg och min passion att lägga mat väcks till liv igen. Har hittat massa recept som jag kommer att prova framöver. Tack tack tack för allt du delar med dig av, du är ju fantastisk. Kram

Jenny Warsen
Reply to  Madde
6 år sedan

♥ ♥ ♥

Sonia
6 år sedan

Står just nu i ugnen…ska avnjutas ikväll med en kopp the

Heléne
6 år sedan

Tråkig att flyget strulade för dig, det är ju alltid trevligt att hinna gå på stan lite när man ändå är uppe i huvudstaden, men tur att du ändå kom hem;-).
Ha en riktigt trevlig helg.

Kram

smulan
6 år sedan

Hej min köks-guru
Hjälp mig snälla, lemoncurd… E det ngt man gör själv eller det köper man färdigt???

Jenny Warsen
Reply to  smulan
6 år sedan

Hej Smulan ♥
Har jag bråttom köper jag , den finns vid sylten i butik
annars är det lätt att göra egen oxå. 🙂

Malin
6 år sedan

Tack för en fantastisk blogg, dina recept är verkligen inbjudande! Tror du det kan vara gott men hjortronsylt istället för hallon?! Ha en fin helg!

smulan
6 år sedan

Tack för snabbt svar!! Yngste sonen fyller 15 Ska göra chokladtårta o en med lemoncurd Lät friskt o gott! Men tänkte, va fasen e lemoncurd 🙂

Viveka
6 år sedan

Tack för en bra och inspirerande blogg!
Jag tänkte höra om du har något bra tips på en god kaka utan ägg? Min lilla Isak fyller två i helgen, och det hade varit kul att kunna få till något riktigt gott åt honom=).

Karin
6 år sedan

Hej!
Tack för härlig inspiration 🙂
Har du något tips på något lättbakat som man kan göra till ca 50 personer?

Tack på förhand!
Trevlig helg 🙂

Anna
6 år sedan

Hej!
Har äggallergisk dotter o äggfri kladdkaka blir precis lika bra som vanlig! Lycka till:) mvh Anna

Mia
6 år sedan

Denna kaka gick hem hos mina kollegor idag när jag hade med en nybakad till fredagsfikat. Bytte dock ut sylten till björnbär istället! Mums!

Viveka
6 år sedan

Tack för tipset Anna =). Det ska jag absolut testa!

Jenny
6 år sedan

Supersmarrig och blev mycket omtyckt av ungdomarna i huset 🙂 . Säkert god varm med lite vaniljglass till som efterrätt.
Ska testa o köra degen i matberedaren nästa gång då jac blev lite trött i nyporna 😉 . (I-landsproblem :-)).
Kan varmt rekommenderas! Trevlig helg!

Sofia
6 år sedan

Blev så sugen att jag var tvungen att testa den idag. Men min blev grön! Vet du vad det kan bero på? Jag bor inte i Sverige så jag använder andra produkter. Kan det vara sylten, eller kanske bakpulvret? Eller kanske vaniljessensen? Känner mig förvirrad. Hoppas den smakar bättre än den ser ut 🙁

Jenny Warsen
Reply to  Sofia
6 år sedan

Nämen…. Aldrig hört talas om ?

Sofia
6 år sedan

Det som var extra konstigt var att den blev besk. Undrar om det är bakpulvret. Har bakat andra kakor tidigare här men aldrig med så stor mängd som 1 msk bakpulver.

Jenny Warsen
Reply to  Sofia
6 år sedan

Bakpulvermängden stämmer, och mina brukar inte bli beska. Vet inte var det kan berott på…

Sanna
6 år sedan

Det kan vara bakpulver då det utländska är oftast mer ”krut” i har också råkat ut för det när jag bakat utomlands.. Minska till halva och prova igen:-) lycka till

Sofia
6 år sedan

Tack Sanna! Ska testa. Kan dock tillägga att kladdkakkan med rice crisp är något av det godaste vi har ätit! Blev väldigt poppis på dagens grillfest!

Eva
5 år sedan

Hejsan. Jag gjorde din kaka i helgen, men använde frysta hallon, istället för sylt. Den blev god, fast själva kakan hade ngn bismak, och jag tror också, som ngn tidigare skrivit, att det beror på mängden bakpulver. Jag trodde att det var en felskrivning först. Men jag körde på enl receptet. Och tänkte efter att jag smakat att, ja det skulle nog vara 1tsk. Men nu ser jag ju efter ditt svar på annat inlägg att det faktiskt ska vara 1msk?
Annars har jag bakat efter dina recept tidigare och har blivit supernöjd med resultatet.

Hanna
4 år sedan

Gjorde dom här goda hallonrutorna idag och dom blev sååå goda 🙂 Enkla var dom också och det är ju alltid ett plus 😉

Linda
3 år sedan

Hej,

Går dessa bra att frysa in? Och isåfall, vilket är bästa sättet att tina dem? Tack för en fantastisk blogg och inspiration!

Nästa inlägg

Ädelostfyllda biffar

26
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x