Kassler med mozzarella & tomat

Tjingeling,
en ledig lördag var det här och vi tänkte ge oss iväg till stan och kika på födelsedagspresenter till Nomi. Hon fyller ju år nästa helg, på hennes önskelista är det mycket klänningar, Frost-leksaker & pyssel som står uppskrivet. Vi får väl se vad vi lyckas hitta till henne. Men innan vi åker ville jag kika förbi med ett litet lunch eller middagstips.

För vi provade en ny god kasslergratäng i veckan, även till den gjorde jag den goda ”fusk” bearneiesåsen.  Mums

kassler recept

 

Detta behöver du till kasslergratängen:
1 bit kassler
2 bollar mozzarella
2 tomater

Bearneiesåsen: 
1 kruka färsk dragon
1 1/2 – 2 msk vit vinsvinäger
2 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Såsen är klar på 5 minuter , gör så här: mät upp vitvinsvinäger i en lite kastrull och ansa bladen på dragonen och klipp ner. Låt detta sjuda tillsammans innan du vänder ner creme fraiche. Låt sedan detta sjuda upp igen & smaka av med salt & peppar. Skiva kassler, tomat & mozzarella & varva dessa i en ugnssäker form.  Häll bean på sidan om kasslern och ställ in allt i ugnen i cirka 20 minuter och servera sedan med ris.

kassler2

 

2

14 responses to “Kassler med mozzarella & tomat

  1. Emelie skriver:

    Hej Jenny!
    Din blogg är toppen och jag har testat flera av dina recept (och har gillat de skarpt) men nu är det så att jag ska hålla i en middag för nästan 10 personer om 2 veckor. Det ska inte vara överdrivet fancy, men jag hade tänkt göra baconlindad kycklingfilé och en potatisbakelse med smördeg. Men vad ska jag ha för sås?! Jag är inte överdrivet haj på det där med sås och vill gärna att det ska vara förhållandevis enkelt och inte ta alltför mycket tid då jag såklart vill umgås med mina vänner. Har du några tips om vad jag kan göra?

    /Emelie

  2. Evelina skriver:

    Tycker tyvärr inte att beasåsen smakade alls bra 🙁

    1. Jenny Warsen skriver:

      Man kan inte gilla allt 🙂

  3. Sara skriver:

    Hej Jenny!

    Jag undrar hur denna bearnaisesås smakar i jämförelse med ”vanlig” som man gör på äggulor och smör?

    Jag tycker din blogg är jätteintressant att läsa! 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Denna smakar mindre smörig 🙂 Den ”riktiga”& den hemmagjorda beasåsen är lyxigare.
      medan denna är en trevlig variant att slänga ihop om man inte har tid att stå och vispa bea från grunden 🙂

  4. Victoria skriver:

    Gott det ser ut 🙂 Trevlig helg! //Victoria

  5. Ida skriver:

    Bra beasås för mig som inte tål ägg!

  6. Sofia skriver:

    Hej!
    Hur mycket är 2,5 créme fraiche, dl eller burkar?

  7. Johanna81 skriver:

    Enkel, allt blev jätte gott tillsammans och då gillar jag varken varm tomat eller dragon. Denna rätt kommer lagas fler gånger

  8. Linda skriver:

    Hej!
    Låter jättegott, men är så sugen på falukorv idag så funderar på att ta det istället för kasselern! borde funka lika bra

  9. Anna skriver:

    Goood 🙂 Tack!

  10. Susanne skriver:

    Det är kanske för att det inte är en äkta bearnaise. 🙂

  11. Elin skriver:

    Hej,

    undrar om det ev skall vara 1,5 tsk av vinägern. Min sås blev rätt syrlig när jag följde receptet. Vi brukar annars lyckas med dina recept. Tummen upp för en superbra blogg!!

  12. Linda skriver:

    Hej!
    Min sås blir jättelös. Nästan som vatten.
    Vet du vad jag kanske gör fel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *