Fläskfile i chutneysås

Smidig och god gratäng med fläskfile.

IMG_2818Det här behöver du för 3-4 personer: 
1 stor putsad fläskfile
smör
salt & peppar

Mangosås:
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk sambal oelek
1 tsk kinesisk soja
3 msk mangochutney
1 msk chilisås
1 tsk paprika pulver

5-8 körsbärstomater
2 dl riven valfri ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Skär fläskfilen i medaljonger och fräs i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg upp i en ugnsform. Rör ihop alla ingredienserna till mangosåsen i en kastrull och låt sjuda upp. Vill ni ha mer mangosmak så ta 1-2 msk mer, och vill ni ha mer hetta ta lite mer sambal oelek. Fördela såsen över fläskfilen och klyfta över tomater, och riv över osten.
Gratinera sedan hela gratängen i 15- 20 minuter eller tills fläskfilen är genomstekt.

Servera genast med pasta och grönsaker.

 

1

2 responses to “Fläskfile i chutneysås

  1. Birgitta Wiman skriver:

    Funkar väl bra med kycklingfilé?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *