Kycklinggryta med ris

Här kommer gårdagens middag, en mumsig kycklingrätt.  Vi äter mycket kyckling här hemma, och det går ju variera i oändlighet. Gryta är en favorit, och för att få fram smakerna så är en skvätt med gele, balsamico eller lingonsylt hemligheten. Lyfter smakerna på hela grytan.

kycklinggryta (1)

Det här behöver du till 4 personer:
4 stora kycklingfile
smör till stekning
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 1/2 msk kinesisk soya
1 tsk tomatpur
2 msk konc. oxfond
1 msk med rödvinbärsgele
salt & peppar

Serveras med kokt ris

Gör så här:
Strimla kycklingen, och stek den klart i smör. Vänd ner creme fraiche, fond, grädden sojan, tomatpuren och låt sjuda upp på svag värme. Smaka av med gelen & salt och peppar.

Serveras med ris & god sallad

1

21 responses to “Kycklinggryta med ris

  1. Camilla L-J skriver:

    Hej! Vad mycket gott du delar med dig av. Tycker också det är inspirerande med dina inredningsinlägg. Du visade för ett tag sen bild på en kristallkrona du köpt till stugan. Har du skickat efter den från ellos eller är den köpt på gekås? Har du i så fall lust att tala om vad den kostar där? (om den fortfarande finns kvar) Tänker köpa en och funderar på om det är lönt att åka till Ullared. Tack för en jätte bra blogg! Kram från en annan smålänning.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag har för mig att det var halva priset på Ullared, runt 700 : –
      Så ja, det är värt det… om inte för att bara åka dit & shoppa annat 🙂
      Kram

  2. Camilla L-J skriver:

    Tack! Ja det är ju alltid så roligt att åka dit inte svårt att hitta både det ena o det andra…. Det får nog bli en tur! Kram

  3. Anna Nilsson skriver:

    Ser jättegott ut, det ska vi testa i helgen! Men när jag nu sitter och skriver inköpslista så ser jag att där inte är någon lök i? Stämmer det?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nope ingen lök, men det är säkert gott med lök också 🙂

  4. Jennifer skriver:

    Har nu lagat din kycklinggryta fast tog pressad potatis istället för ris. Mmmmm så jäkla god och lätt o göra. Tusen tack för receptet

  5. Ewa Nilsson skriver:

    Använde kycklinglår o tog philadelphiapost med gräslök o vitlök, det blev jättegott. Trevlig blogg.

  6. Jessica skriver:

    Hej!
    Tack för en bra blogg!
    Hur länge ska grytan sjuda?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Några minuter eller så 🙂

  7. Anna Lena Rosen skriver:

    Tack för receptet! Familjen gillar det och det kommer att göras flera gånger!

  8. Jenny skriver:

    Gjorde denna till lunch idag. Supergod och lättlagad!

  9. suzan skriver:

    Hej Jenny går det bra med kalvfond eller oxfond passar bättre

  10. Michaela skriver:

    Ser smarrigt ut men det är inte LCHF om det är ris till.. 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nix- då väljer man bort riset 🙂

  11. Marie skriver:

    Ååå så gott det va! Helt klart bästa bloggen!! Alltid god mat. Bägge barnen tog till och med om

  12. Linnea skriver:

    Suoper bra blogg! Har räddat min veckomatsedel många gånger!

    Men jag undrar… Kan man byta ut gelén mot lingonsylt, i såna fall med hur mycket?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Visst går det- byt mot lika mkt.

  13. Micke Vaselek skriver:

    Hej!
    Snubblade in på din blogg när jag skulle kolla efter ett trevligt recept på kycklinggryta, lagade den nu ikväll och jag måste vara säga fy f*n vad god den blev.
    Jag slängde även in lite champinjoner, soltorkade tomater och lite strimlad grön paprika.
    Det blev sanslöst gott och jag kommer lätt att använda mig av detta flera gånger.

    Mvh Micke

  14. Sara skriver:

    Jättegod var denna gryta! La även till Purjolök, champinjoner och två lagerblad, vilket blev toppen. Himla trevlig blogg. 🙂

  15. Madelaine skriver:

    Mycket gott och enkelt! Till och med 2åringen här hemma åt som bara den 🙂

  16. Per Palmgren skriver:

    Enkelt och gott !!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *