3-rätters på Jacobs skola

Godmorgon

Jag har tidsinställt ett inlägg till er redan igår, då jag vet att många av er tycker det är roligt att läsa dagens första inlägg till morgonkaffet. Vi var iväg på en jättetrevlig middag igår på Jacobs skola, deras klass ( årskurs 9 ) stod för 3-rätters och olika frågesporter. det var en jätterolig kväll, och detta är ett tips till er klassföräldrar som ska komma med ideer för att spara ihop till klassresan.

Till förrätt fick mitt bord dessa goda hembakade baguetter med tomat, olivolja & basilikaförrätt

Till varmrätt bjöds det på Pesto-pasta med lite lufttorkad skinka

varmrätt

Och efterrätten söta pannkakor med hemlagad hallonparfait

efterrätten

Vilken fin meny verkligen, och vilka duktiga nior som lagat den här maten.
Jättetack till dem för denna 3-rätters och de roliga frågesporterna !

2

7 responses to “3-rätters på Jacobs skola

 1. Karin skriver:

  Vilken rolig idé! Betalade ni vuxna eller hade de andra gäster ”utifrån” som betalade?

  1. Jenny Warsen skriver:

   Eleverna bjöd in föräldrar & syskon Och vi betalade för maten 🙂

 2. Emelie skriver:

  Sugen på att veta hur det är att leva som Svenskadopterad eller intresserad av att lära dig nya coola sminkhacks eller bara få dig ett gott skratt?
  Då är du välkommen till min blogg http://nouw.com/emelieoberg

 3. Angelika skriver:

  Hej, vet inte om du får meddelande på ngt vis om man kommenterat ett gammalt inlägg, jag har iaf kommenterat på herrgårdskycklingen och undrar om du testat eller vet om det går att använda turkisk youghurt istället för créme fraiche..?! 🙂 ursäkta om jag jagar dig :/

  1. Jenny Warsen skriver:

   Nejdå – det gör du rätt i. Ibland får jag över 100 olika kommentarer per dag, då kan jag missa någon.
   Jag tror mer på creme fraiche i denna maträtten….Kan man ha den yougurten i varm mat, tror inte?
   🙂

 4. Angelika skriver:

  Okej, tack! Jag vet inte heller 🙂 kör på créme fraiche!

 5. Josefine skriver:

  Jag brukar ofta byta ut creme fraiche mot turkisk yoghurt och det funkar super, kan behövas kryddas lite extra då yoghurten är lite sötare! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *