Pannkakor

IMG_3717

Detta hade jag till en himlans massa pannkakor :
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
6 eko ägg
12 dl eko standardmjölk

Gör så här.
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.

Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar.

2

20 responses to “Pannkakor

 1. Ida skriver:

  Potatis och purjolökssoppa med lite knaperstekt bacon eller som jag kör några skivor gravad lax strimlade uppepå.

 2. Linda skriver:

  Rotfruktspytt är också billigt, nyttigt och gott.
  En hel kyckling kostar inte heller så himla mycket och den kan man göra mycket av, kycklingsoppa med nudlar av resterna t.ex.

 3. Johanna skriver:

  Mycket välkommet inlägg! Ska testa gulashen samt torsken med curry framöver. Din blogg är den absolut bästa för inspiration! Stort tack!

  För övrigt är fläskpannkaka samt Raggmunkar med tillbehör två rätter som ofta körs här hemma

 4. Karin skriver:

  Toppen med lite billigare mat nu när kassa tenderar att vara lite skral..!

 5. Daniela skriver:

  Älskar när du gör sådana här listor! Så inspirerande receptmässigt, och endast en bonus att det inte är alltför dyra måltider. Tack så mycket! 🙂

  https://countbysmiles.wordpress.com/

 6. Anna skriver:

  Jag har inte fattat hur man söker recept på din sida, hjälp!

  Anna

  1. Jenny Warsen skriver:

   Via mobilen ser du tre streck högst upp till höger. Tryck på dem och välj sök- skriv in vad du söker. Eller välj kategori, och välj en av de olika matkategorierna.
   Lycka till

 7. Mia skriver:

  Min fina vän Helena har snart 5-års jubileum (februari) med sin blogg och firar med tävlingar, se första om design-dörrmatta.

 8. Therese skriver:

  wok av rester; ris, släng i lite olika grönsaker och ev ngt kött/kyckling/bacon och woka detta i olja i en stekpanna , när det nästan är klart, släng i ett ägg och sedan sötsur sås på det mums. Går att variera i oändlighet.

  För övrigt en superbra blogg !

 9. Catarina skriver:

  Hejsan Jenny! Vill bara tacka för en FANTASTISK sida du har. Jag läser den nästan varje dag och och använder mig nästan alltid av dina fantastiska goda recept på både efterrätter, kakor, huvudrätter och middagstips. Tack för att DU förgyller mina matvanor och får mig och min familj att våga testa annat än spagetti och köttfärssås (även om det är gott ibland också. Tusen tack för alla recept❤️❤️❤️

  1. Jenny Warsen skriver:

   ❤️ Tack snälla

 10. Therese skriver:

  Tack för en härlig blogg! Dina recept och fina bilder har gjort att jag har börjat prova att baka annat än mina vanliga saker. Jag undrar om det är okej att visa upp det man bakat från dina recept på en blogg? Självklart länkar jag till dig och anger att det är ditt recept. Om du vill så utelämnar jag receptet helt hos mig och länkar bara till ditt recept.
  Tack igen för att du väckt bakintresset hos mig!

  1. Jenny Warsen skriver:

   Vad roligt att höra <3
   Det går bra att låna när man länkar 🙂

 11. Ulrika skriver:

  Toppen, tack!

 12. Lovisa skriver:

  Åh gulachsoppan måste provas, yummie! 🙂 Broccolisoppa med bacon i är en favorit, soppor överlag är billigt. Likaså gör jag mycket gratänger, korv rätter, köttfärsrätter, stor kok osv precis som du redan skrivit 😉 Många av dina recept är väldigt billiga, det beror helt på vart du handlar. Jag försöker tänka smart med när jag lagar mat på vardagar, vad får jag för två middagar? Men recept med få ingredienser är längden billigaste om man köper storpack. Några av dina recept finns med i min blogg, http://www.hemochsparande.devote. Jag bloggar om just detta, billig mat. Recept som ligger runt 4-10 kr per portion för just mat kan man spara in på hur mycket som helst, det gäller att planera och prioritera. Må så gott! Kramar

 13. Malin skriver:

  Franska rårakor med bacon
  eller köpa en grillad kyckling blanda ihop och steka med smaksatt cream fraice t.ex. franska örter.. man kan även blanda i svamp, eller paprika m.m

 14. Marika skriver:

  Curryköttfärs med ris. Stek köttfärs, rör i curry och 1-2 hönsbuljong (beroende på mängd köttfärs). I med grädde + mjölk eller matlagningsgrädde, funkar även med créme fraiche. I med mer curry, paprikapulver, salt, peppar och chilipulver efter smak. Häll i fryst majs, mycket. Man kan även fylla ut med broccoli, blomkål eller vad man tycker om. Servera med ris. Både gott och enkelt!

  Stekt ris med grönsaker. Bästa kyltömningen. Koka ris, helst dagen innan. Stek bacon, lök och i med ris och grönsaker. På med soya, salt och peppar. Klart! Som en riswok.

 15. Marika skriver:

  Rotfruktssoppa, mycket godare än det låter. Valfria rotfrukter, koka mjuka i vatten med grönsaksbuljong. Tänk på att alla rotfrukter har olika koktid. Jag brukar börja med att tärna morötter och kålrot, låter det koka medan jag tärnar potatis och palsternacka. Lägg i fem minuter senare. Koka allt mjukt. Red av (om man vill), annars ta en burk créme fraiche och tärnad falukorv de sista fem minuterna. Salta och peppra.

 16. Ellenor skriver:

  Vilken bra och trevlig blogg du har! Jättekul och inspirerande att läsa 🙂 Jag tipsar om pite palt, vi brukar äta med stekfläsk/bacon vid sidan av istället för i palten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *