Mingel & plockmat

Jag fick tips av en läsare på facebook-sidan om en lätt & god rätt att göra till nyår. Och denna rätt blev succe kan jag lova, den är även kallad  Myrstacken.  Något jag tänkte på när vi serverade den var att man kan göra ändringar lätt man inte gillar rom. Säkert lika god att täcka den med finklippt gräslök eller varför inte krossade ostbågar istället. Och så skulle man kunna byta ut den naturell philadelphiaost mot en med ört- eller vitlökssmak.

Mumsigt iallafall.

IMG_3657

Det här behöver du:
200 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 liten finhackad rödlök
salt & peppar

Till dekorering: röd & svart rom

Gör så här:
Blanda ihop philadelphian & creme fraichen med finhackad lök & salt och peppar. La fram en liten skål och täck med plast. och häll ner blandningen. Låt stå kallt i några timmar ( jag hade min i 4 timmar eller lite mer )  tippa ut försiktigt på en tallrik. Bred röd kaviar över halva och bred svart över den andra halvan. Fördela ut kexen runt omkring, klart att servera.

förrätt10

2

12 responses to “Mingel & plockmat

 1. Marie Sjögren skriver:

  Så kul att ni gilla den Jenny!

  1. Jenny Warsen skriver:

   Ja den var jättegod. Tack för receptet 🙂
   Kram

 2. Elins bakficka skriver:

  Min mamma har gjort den i massor av år.
  Bland det godaste som finns!

 3. Vi kallar den för löjromsbomb och den gör alltid succe.

 4. Melanie skriver:

  Jag brukar använda keso naturell istället för créme fraiche! Det bir jättegott också.

 5. Sandra skriver:

  Min favvo:) man får alltid frågor om receptet så den är verkligen uppskattad!

 6. Frida skriver:

  En stor favvo hör hemma, funnits på kräftskivan dom senaste 5 åren

 7. Amanda skriver:

  Såå god! Har ofta den på sommaren vid mingel :). Dock brukar vi ha örtsalt i och toppa med gräslök och rom.

 8. Petra skriver:

  Hej, vill tipsa om att utesluta rommen och i stället göra en liten ”grop” uppepå philadelphiasmeten. I gropen häller du en fruktig salsa t ex mangosalsa eller tropical salsa (finns färdiga på tacohyllan). Därefter lägger du tacochips med valfri smak runtom. Nu är det bara att dippa 🙂

  1. Jenny Warsen skriver:

   Ja det är gott det också 🙂 har provat.

   Kram

 9. Amanda skriver:

  åh mums detta var längesedan jag åt!! I min familj har vi alltid kallat den för ”tufsenufsing” haha fråga mig inte varför, men är väl så att kärt barn har många namn 😉

 10. Tina Johansson skriver:

  Jag vet inte vad jag gjorde för fel, för min stelnade inte, utan blev bara en rinnig sörja…. någon som vet vad jag gjort för fel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *