Wallenbergare på blandfärs

Husmanskost kan vara det godast som finns, och ännu godare nu när man ätit så mycket julmat. Något som vi börjat laga oftare är ”falska” Wallenbergare. Det är så gott och dessutom så enkelt att göra.

Wallenbergare med mos och brunsås

IMG_9374

IMG_9380

Det här behöver du till 5-6 personer:
1 kilo blandfärs
2 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
salt + peppar

2 dl ströbröd

Serveras med potatismos, lingon och brunsås

Såsen:
steksky
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
1/2 msk lingonsylt
salt & peppar

ev. maizena

Gör så här:

Ställ ugnen på 180 grader.
Blanda ihop alla ingredienser ( förutom ströbröd) till wallenbergarna i en bunke, smeten blir rätt lös. Fyll en tallrik med ströbröd, hetta upp en stekpanna med rapsolja.
Forma till biffar cirka och doppa i ströbröd och stek dem ett par minuter på varje sida för att de ska få fin färg. Lägg dem på en ungssäker form och ställ in dem i ugnen så att de blir ordentligt genomstekta. Under tiden gör du sås av stekskyn, häll ner vatten i pannan och vispa upp alla smaker. Sila över skyn till en kastrull, tillsätt grädde, soja, fond och låt sjuda upp- smaka av med lingonsylt, salt och peppar. Önskas såsen tjockare red av med lite maizena

Servera sedan med potatismos

 

IMG_9365

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
9 år sedan

Hej Jenny!

Har du något bra tips på alkoholfria drinkar till nyår. Något lite festligt 🙂 Tack för en inspirerande blogg. Bra och enkla recept.

Maria

Sandra
9 år sedan

Hej Jenny! Vilken inspirerande blogg du har! Älskar alla dina tips du ger och matlagningen blir så mycket roligare tack vare dig 🙂 jag gick till din sökfunktion och skulle leta upp ett recept om risotto men jag hittade inget. Min kompis pratade om att hon hade gjort det och jag blev lite sugen på att testa denna rätt – därav anledningen till att jag letade efter receptet på din blogg. Jag vet hur god din mat är och vilka bra recept du lägger ut, jag undrar bara om du inte möjligtvis skulle kunna lägga ut ett gott recept på risotto?! 🙂 god jul (så här i efterhand) och gott nytt år! Kram

Therese
9 år sedan

Hej Jenny! Tack för en inspirerande blogg! Jag bjöd på din dumlekladdkaka när jag fyllde år och tänkte faktist att det får bli den även nu till nyår då den gjorde succé! Tänkte dock fråga om du har något tips på hur man kan piffa till den lite så den känns mer nyår! (Utvändigt piff). Vill ju inte förstöra den goda smaken av kladd och dumle!
Gott Nytt År!

Lillemor
9 år sedan

Denna maträtt gjorde vi på mitt jobb idag, och blev mycket, mycket uppskattad

Nästa inlägg

Ljuvliga vinter

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x