Hej där,
Ett litet tidsinställt inlägg medan vi är iväg i Kalmar & julhandlar maten & de sista klapparna. Vi tänkte också kika på ny bäddsoffa till vardagsrummet uppe, men tycker det är svårt att hitta fina i skapliga priser. Jag bjussar så länge här på en ny vegetarisk rätt, en enkel & god tomatsoppa. Toppad med ost blir så galet gott när den smälter ihop med soppan, yummi yummi.
Det här behöver du till 4 personer :
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 burkar med fylligtomatkross
1/2 tub tomatpure
1 liter vatten
1 1/2 st grönsaksbuljongtärningar
1/2 msk med socker
salt & peppar
cayenne
al dente pasta
riven ost
Gör så här:
Finhacka löken och lägg i en kastrull med olivoljan, och pressa ner vitlöken. Och fräs på svag värm tills löken blir glansig. Tillsätt tomatkrossen, tomatpuren, och vatten samt buljongtärningar. Låt sjuda sakta i cirka 30 minuter, under omrörning då & då. Smaka av med salt , peppar & cayennepeppar. Mixa soppan så slät som du vill ha den, och vänd sist ner pastan som du kokat al dente.
Häll upp i serveringsskålar och riv över din favorit ost.
Smaklig spis.
Go’kväll
Gjorde ”din” ostsoppa häromdan. MUMS, säger hela familjen.
Men en fråga…tänkte göra din lingonsill. Undrar, vad är egentligen skillnaden mellan creme fraiche o gräddfil?? Vet du? Läser man innehållsförteckn. verkar det vara samma…högpast. grädde o mjölksyrakultur…Då borde man kunna ha 3 dl av den ena o inte behöva 1,5 dl av var o en, eller???
En väldans God Jul önskar jag alla Jennys-mat-blogg-läsare
Helene
Mums, ser gott och värmande ut 🙂
Jag och min yngsta dotter älskar det tomatsoppa med pasta i så det här måste vi ju prova.
Glömde säga grattis i efterskott
Låter underbart! Kan man ta vilken pasta som helst?
Ja absolut 🙂
Undrar vad fyllig tomatkross är?
Någon spec ?
Te.x Mutti.
Lågprismärkena är ofta blaskiga.