Ost- och skinkpaj

Hej igen, 

Dagens tips blir en grymt god maträtt där man enkelt tar tillvara på den julskinkan som kan tänkas bli över från julen. Och får du ingen julskinka över så går det lika bra att laga med kassler, eller rökt skinka.

ost och skinkpaj

Det här behöver du till denna ost och skinkpaj ( 5- 6 personer):

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1/2 dl kallt vatten
75 gram rumsvarmt smör
1/2 tsk salt

Fyllning: 
350 gram julskinka/ kassler / rökt skinka
2 dl riven smakrik ost
3 dl vispgrädde
3 ägg
1 msk grovkorning senap
salt & peppar
5 körsbärstomater

paj3

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredinenser  till pajdegen, och tryck ut i pajformen. Nagga pajskalet lätt med en gaffel och förgrädda i 8-10 minuter. Under tiden river du osten och skivar skinkan tunt, detta fyller du sedan pajskalet med och vispar ihop äggstanningen för hand : ägg, grädde, senap & salt och peppar. Häll detta över fyllningen, dela tomater och lägg över och in i ugnen i cirka 35- 40 minuter.

Låt svalna / stanna till sig något innan du serveras.

Smaklig måltid. 

1

14 responses to “Ost- och skinkpaj

  1. Tommy skriver:

    smarta tips 🙂

  2. Ulle skriver:

    Va gott de ser ut! Såg precis att Madelene o chris ska ha barn igen:)
    Kram

  3. Karin skriver:

    Perfekt med recepttips på överbliven julskinka! Gärna fler sådana!

  4. Ulrika skriver:

    Hej! Det ser riktigt gott ut! När jag förgräddar pajskal så flyter det alltid ut och dom snygga kanterna man gjort försvinner… Har du något tips? God jul!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag brukar trycka tillbaka degen med en sked sedan innan jag lägger i fyllningen 🙂

  5. Jenny carlsson skriver:

    Väldigt bra tips! Är väldigt gott att ha purjolök i också 🙂

  6. Rebecka skriver:

    Sätt in hela formen i frysen i ca 30 minuter så håller den formen i ugnen 🙂

  7. Ing-Mari Petersson skriver:

    Jätte-jättegod!!! Rekommenderas varmt!

  8. Nathalie skriver:

    Hej. Lagar din paj just nu, men ska den vara dallrig i mitten? Min ugn är inte bra så vet inte om det beror på den. Den har varit inne i 50 min :/

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nja, inte jättedallrig. Lite grann är ok, då den stannar till sig.
      Ha den inne lite till 🙂

  9. Hannah skriver:

    Hej! Om jag ska ha purjolök i, ska jag bryna den först? Mvh Hannah 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Man kan göra som man vill 🙂 Steker du den blir det mindre gummisnodds-känsla 🙂

  10. Johanna skriver:

    Hej Jenny.

    Undrar vilket mått du har på springformen till detta recept?
    Lyckas alltid göra för lite deg till min springform på 26 cm, så irriterande

    1. Jenny Warsen skriver:

      Cirka 24 cm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *