Fetaost lax med pinjenötter

Har precis fått klart bilderna från gårdagens middag, jag jobbar med en för mig ny dator nu, då min tidigare har börjat strejka. Och det är inte det lättaste när man är van vid andra redigeringsprogram & kommandon…. men men nu är det klart. Jag ska iväg på lunchmöte alldeles snart och sedan blir det en liten tur på stan för att julhandla. Är du färdig med alla julklappar, och brukar ni köpa till alla i familjen eller bara till barnen?  Här brukar vi bara köpa till barnen, plus att vi har paketleken på kvällen, så då köper man något för 100- 200 kronor som kan passa vem som helst. Sedan spelar man tärning om paketen, och man kan gå ifrån denna leken med massor av presenter, eller kan man i värsta fall bli helt tomhänt 😉

IMG_3051

Jag använde mig av en fetaost med örter när jag lagade denna fiskrätt. Det är en glasburk med färdigskuren feta med olja, örter & chili. Finns  i massa olika märken, välj den som du gillar bäst.

Det här behöver du till 4 portioner Fetaostlax :
4 bitar lax
15 kuber av fetaost i olja
2-3  msk creme fraiche
salt
1 msk oljan från fetaosten
flingsalt

Rostade pinjenötter

Fetaostkräm:
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 burk med av runnen fetaost
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt & salladskrydda

Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader. Jag använde mig av halvtinad lax, lättare att skära i. Färsk eller helt tinad lax går ju något snabbare att tillaga. Skär ett snitt över laxen och mosa  ihop 15 kuber fetaost med creme fraichen och lite salt. Fyll laxen med röran, ringla över lite olivolja och flingsalt. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 25- 30 minuter, eller tills laxen är klar. Gör under tiden såsen, mosa ihop fetaost med creme fraiche, vitlök & smaka av med salt & salladskrydda.

Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de doftar nötigt och strö över laxen.

Klart! Smaklig spis.

lax ugn

1
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tess
9 år sedan

hej! Var är dom fina tallrikarna ifrån? Tack för en inspirerande blogg!

Jenny Warsen
Reply to  Tess
9 år sedan

Den är från Ullared, visst e den söt 🙂

9 år sedan

Ser supergott ut!!

Anita
9 år sedan

Hej Jenny! Tack för en fantastisk blogg! 🙂 Jag har en fråga ang den fetaosten och créme fraisch röran som du lägger över laxen.. När jag gjorde detta och tog ut laxen ur ugnen så var det som små grön/blåa prickar på röran? Detta hände båda de gånger som jag testade att göra detta, har du någon aning om varför?

Emelie
9 år sedan

Supergod lax! Tack för ett bra recept 🙂

Matilda
9 år sedan

Hade du vitlök i/på? Isåfall är det, det.

Jenny Warsen
Reply to  Matilda
9 år sedan

Bara i såsen 🙂

8 år sedan

Såååå underbart Jävla gott rent ut sagt?

Nästa inlägg

Kyckling med chili- mangochutney

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x