Kycklingkebab

Hej igen,

Nu har jag precis hämtat hem yngsta tösen & hennes vän från förskoleklass och medan de leker och pysslar på Nomis rum, så tänkte jag passa på att tipsa er om en god kycklingrätt. Detta är jättelätt att göra och brukar bli uppskattat av alla: nämligen kycklingkebab med pommes och kebabsås.

Hur stark du vill ha såsen bestämmer du själv när du doserar cayennen, jag vill ha rätt stark sås. kebab (1)

Jag använder samma kryddning som jag hade när jag lagar gyros.  Jag väljer att göra rätt mycket kryddning, den sparar jag sedan tills nästa gång.


Det här behöver du för att laga kycklingkebab till 4- 5 personer: 

1 kilo kycklingfile
1/2 dl rapsolja + 1 msk saft av pressad citron
pommes

Tillbehör: isbergssallad, gurka, rödlök, tomat och fetaost.

IMG_1990

Kryddningen :

2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
( blanda alla kryddor och förvara i en burk med lock.)

Kebabsås:
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
2 msk chilisås
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlök
dofta över cayennepeppar

Gör kycklingkebab så här:
Strimla kycklingen tunt tunt, lättare att jobba med halfrysen kycklingfile. Lägg i en skål och vänd ner rapsolja och citronsaft. Krydda med valfri mängd kebabkrydda ( jag hade cikra 3- 4 msk ) och blanda om med kycklingen. Ställ in i kylskåpet ett par timmar.  Rör under tiden ihop ingredienserna till kebabsåsen och ställ kallt fram till servering. Värm på pommesen, stek kycklingkebaben med aningen salt och vill du ha mer kryddig kebab, kan du krydda under stekningen.  Och servera sedan med krispig sallad & sås.

IMG_2004

2

26 responses to “Kycklingkebab

  1. Lovisa skriver:

    Åh de lät gott! Tack, då va fredagsnatten bestämt;)

  2. Lovisa skriver:

    Oj! Fredagsmaten!

  3. Mikaela skriver:

    Åhh TACK! Detta lär hela familjen gilla 😀

  4. Jasmine skriver:

    Åh det lät väldigt gott och enkelt. Jag har några pitabröd i frysen som säkert passar jättebra till detta. Måste provas i helgen.

  5. Lisa skriver:

    Det här lät riktigt gott! Måste bjuda familjen på detta nån dag! Tack!

  6. ikke skriver:

    Hej!

    Inget salt?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nix.

  7. ikke skriver:

    Hej igen!

    Då måste vi ha missat något i kryddblandningen för det blev väldigt osalt och trist så vi saltade efter stekningen av kycklingen och då blev det jättegott!

    Vi hade nog för lite av kryddblandningen… Men då vet vi till nästa gång.

    Tack för svar!

  8. Anna Ö skriver:

    Hej!
    Vi gjorde denna rätten i fredags. Oh my god vad gott det var. Tack snälla för alla goda recept du ger oss♡♡♡
    Kra

  9. ikke skriver:

    Hej igen igen!!
    Nu har vi gjort om den och testade att ta i ordentligt med kryddblandningen och vilken skillnad!(och kebabsåsen var ju to die for)
    Makalöst gott… Tack för receptet!
    Ha en trevlig helg!

  10. Maja skriver:

    Jättegott!!

  11. susanne skriver:

    Mycke gott!Tack för många goda recept.

  12. Cecilia skriver:

    Jag vill tacka dej för ett mycket gott recept som vi bjöd våra vänner på igår. Det var mycket uppskattat. Detta kommer jag göra om och om igen

    1. Jenny Warsen skriver:

      🙂

  13. Carolina skriver:

    Hur mycket krydda (i mått) använde du?
    Smaka det verkligen gott utan salt?
    MVHm,
    Carolina.

  14. Carolina skriver:

    Det där var till Ikke 🙂

  15. Lo skriver:

    Men kryddblandningen. Häller du på den när du väl steker kycklingen eller? För när den står i kylen var det väl bara olja, citron och kebabkrydda. Tack för svar 🙂

  16. K skriver:

    Det står att det ska vara en vitlök i såsen. Men det är väl en klyfta? 🙂

  17. Elin skriver:

    Ska det verkligen vara 3 msk chili i? Jag tog bara en men jag tyckte att det blev väldigt starkt ändå.

    1. doadi skriver:

      det är lika bra en då

  18. Andreas skriver:

    God kebabsås men kycklingen var ganska smaklös och tråkig och då marinerade jag den ändå i ett dygn. Missade visserligen salt så det KAN ha lite med saken att göra… Salt borde nog integreras i kryddblandningen. Påminde mer om tacokrydda än kebab dock…

  19. Mathilda skriver:

    Sjukt gott! Och kebabsåsen var verkligen otroligt god!! Detta kommer jag verkligen göra igen 🙂

  20. Gülay skriver:

    Hej Jenny
    Letade efter kycklingkebab och hittade din recept. Men ska det vara salt i kryddblandningen eller inte? För du skriver Nix salt,men på ingredienserna finns det? Har saltet nån betydelse? Sedan undrar jag vilken kebabsås är din favorit? Du har en med fanta också,vilken av dessa liknar mest kebabsås som vi får på pizzerior?
    Ha det så gott i Kalmar nu.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack för att du uppmärksammar.
      nej jag undviker saltet i kryddblandningen. Jag saltar ev lite på slutet.

      Den med Fanta är som pizzerians 🙂

  21. Christian skriver:

    Provade just receptet, men gjorde grillspett och åt i tortillabröd ihop med diverse tillbehör.

    Kanon tyckte både ungarna och vi vuxna! Såsen var hysteriskt god också!

    Läste kommentarerna kring saltet. Jag saltade på spetten innan jag grillade dem.

  22. monica Danell skriver:

    Den är jätte god blir min favorit tack för alla fina recept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *