Koh Kradan, Ormar & Delfiner

Hej där,

Nu är det fredagskväll här i Thailand och jag tänkte passa på att sätta mig och kolla igenom dagens bilder från turen till Koh Kradan och blogga lite. Hotellet anordnar båtturer till kradan varje dag, och det är så väldigt fint där. Det som kan var svårt är att få plats, man behöver skriva upp sig på en passagerarlista här runt lunch för att vara garanterad plats för  morgondagens utflykt. Pssst… Är du rädd för ormar, ska du inte läsa vidare nu, för idag fick vi ett nära möte med en hungrig grönprickig orm.

Fina stränder, turkost vatten och massvis med Nemofiskar – ett riktigt paradis ja förutom ormarna då.

IMG_1566-001

Koh Kradan är en liten ö, med ett par mindre hotell – tar cirka 30 minuter med båt från Anantara Si Kao ( vårt hotell). Här nedan en bild på Melvin och hans nya kompis, de åker lian och hoppar ner i vattnet.

IMG_1620-001

Sen har barnen fortsatt jagar eremitkräftor & krabbor längst stranden, och vi har även matat fiskarna och snorklat.

IMG_1581

Vi hade en fin och solig dag på ön, och skulle strax börja att packa ihop för att åka hem, den ena killen som jobbar där vinkar att jag ska komma och säger : ”snake”. Och jag kikar bort och mycket riktigt ….. 2 meter bakom våra solstolar har det trillat ner en orm. Var så klart tvungen att fota, *ingenting för känsliga* men ormen hade fått tag i en ödla uppe i trädet och troligtvis ramlat ner från träden under tiden han fångat den.  Träden till vänster på bilden… Visste ni att ormar är riktigt duktiga dessutom på att klättra i träd? Usch & fy och blää !

IMG_1539

När ormen var färdig så lyfte killen bort den med en pinne, och den försvann den snabbt.
Någon som vet vad det kan vara för någon orm?

IMG_1602-001

Vi stötte på betydligt trevligare djur senare, då vi åkte hem med båten- då skymtade vi nämligen delfiner.
Det var en fin avslutning på dagen.  Och nu hoppas jag att du får en riktigt fin fredag, själv ska jag stänga ner dator för dagen.

På återseende imorgon igen,

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
9 år sedan

Oj! ”Flygande” orm! Läskigt! Men vad vacker! Roligt att läsa dina fina resetips!

Cissi
9 år sedan

Det är en golden tree snake. Helt ofarlig. Har själv nästan trampat på en som solade sig vid trappan till hotellpoolen när vi var i Thailand.

Jenny Warsen
Reply to  Cissi
9 år sedan

Tack 🙂 den såg giftig ut 😛

lisbeth jonsson
9 år sedan

ormar är nyttodjur och dessutom vackra!se bara på den här vilket praktdjur!klart man måste se upp för giftiga såna men förstår ändå inte denna ormfobi som de flesta har!fascinerande djur!

Nästa inlägg

Ostfyllda kycklingköttbullar

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x