The Mangrove och busiga apor

Hej där,

Fredag idag och här börjar klockan att närma sig tre på eftermiddagen, internet är verkligen riktigt slött här på Koh Lanta och jag försökte flera ggr att ladda upp bilder till ett inlägg igår. Men det försvann gång på gång- så jag försöker idag istället. Tänkte visa lite bilder från gårdagens utflykt till The Mangrove och ett besök hos aporna.  När man reser med barn så tycker jag att halvdagars utflykter är att föredra, då hinner man tillbaka till hotellet för att sola & bada ett par timmar också.

IMG_1021-001
Det finns massa olika små utflykter att åka på, nu har vi iochför sig sett de flesta små öarna redan då vi varit här på Koh Lanta flera gånger. Och efter tips så bestämde vi oss för att åka ut på The Mangrove och titta på de busiga aporna. Helt klart värt ett besök, någon undrade vad det kostar med mat & utflykter här. Och för en sådan här utflykt med transfer fram och tillbaka & lunch kostar efter prutning 2000 bath = 400 kronor. Flytväskar och vatten fick vi så fort vi gick ombord, sedan åkte vi  en tur med longtail-båten för att se naturen runt omkring The Mangrove floden.

IMG_1001

Helt plötsligt längst flodkanten så började nyfikna apor springa efter båten, så vi stannade till och matade dem med snacks som guiderna hade med sig, och hux flux så hade två apor stigit ombord och följde med oss på vägen.

IMG_1028

De var väldigt busiga, och allt som låg löst i båten, som snacks, solbrillor och nycklar  de tog de med en gång. Nu följde de inte med så länge, några minuter eller så – för det fanns flera stammar längst flodkanten och de var inte vänner alls berättade guiden, så strax innan nästa grupp med söta apor syntes så dök våra apvänner ner från båten och simmade under vattnet in till kanten.

IMG_1054

Våra guider körde oss vidare till den lilla restaurangen – som faktiskt var uppbyggd i vattnet, där blev vi serverade ris & kyckling. Enkelt & väldigt gott.

IMG_1105

IMG_1099

En dagsutflykt som tog cirka 3 1/2 timma, och något som barnen tycker är jätteroligt.

IMG_1104

Nu ska jag vi ta och ge oss in till Saladan ( stan här på Koh lanta ) lite shopping och så ska vi se om vi hittar ett fiskspa för fötterna.  Sist vi var här kostade det cirka 40- 50 svenska kronor per person, får se om det kostar ungefär lika mycket nu.

Hoppas du får en riktigt fin fredag.
Vi hörs snart igen

0
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nadja
9 år sedan

2000 baht är väl runt 450kr? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Nadja
9 år sedan

Cirka 400 :- menade jag

Lotte
9 år sedan

Haha va kul att aporna hoppade på båten sådär 🙂 Härliga bilder!

Carin
9 år sedan

Hej,

Jag och sambon åker med våra barn (4&7 år) till chada beach 16/12 och sitter nu och letar efter utflykter att göra.
Det här låter som en perfekt utflykt att göra med barnen! Undrar ny, vart ”bokade” du utflykten? Var det via hotellet, via Fritidsresor eller via något annat företag?
Sen tänkte jag kolla om du har några andra tips på utflykter som kan vara roliga att göra med barnen? 🙂

Tack för en bra blogg!

Jenny Warsen
Reply to  Carin
9 år sedan

Vad roligt för er, jag har mer thailandstips / kolanta tips i kategorin semester. Men boka inte med er researrangör de är dyrast, det finns små utflyktsarrangörer överallt både på hotellet, i stan och längst stranden ☺️ Och pruta

9 år sedan

Vad härligt att få vara i solen lite. Här är det nästan konstant molnighet just nu.

Sissi
9 år sedan

Hej Jenny.

I detta receptet med Saffransbullar med vaniljfyllning, ska det verkligen vara så mycket som 16 dl vetemjöl till 5 dl mjölk? Stämmer det? Tänkte göra dessa! 🙂

https://www.jennysmatblogg.nu/2013/12/05/saffransbullar-med-vaniljfyllning/

Sissi

Jenny Warsen
Reply to  Sissi
9 år sedan

Det stämmer 🙂

Sissi
9 år sedan

Oki! Tack! 🙂

Karin
9 år sedan

Härliga bilder, Jenny!

Jennie
9 år sedan

Åhhh!! Drömmer mig tillbaka till när vi var på Koh lanta för 2 år sedan. Underbart!! Så härligt att få se en massa bilder (även om jag vet hur segt internet är!!).
Måste bara tipsa om restaurangen Same same but diffrent längre ner på ön, alla vet vart det ligger om ni åker dit. Åk dit, om ni inte varit där! Mysigt och öns godaste mat!!!

9 år sedan

Åh, vad mysigt det såg ut!

Nästa inlägg

Extra lättbakat Frukostbröd på filmjölk

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x