Extra lättbakat Frukostbröd på filmjölk

Gott brödtips till lata helgfrukostar

Lättbakat frukostbröd bakat på filmjölk & bikarbonat. Jag gillar verkligen att ha frukosten färdig på 20 minuter och få slippa jästiden. Det känns lite extra lyxigt att äta nybakat bröd på helgen, tycker ni inte det.

IMG_8470

Frallor innan och efter gräddning.

IMG_8477

Det här behöver du till 8 frallor : 
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bikarbonat
3 dl havregryn
100 gram smör
3 dl filmjölk

Topping : Havregryn eller frön

IMG_8508

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Rör ihop alla torra ingredienser, tärna ner smöret och knåda ihop. Tillsätt filmjölken , och knåda ihop till en deg. Forma frallor, pensla med vatten och strö över frön eller havregryn. Grädda i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter, tills de fått gyllene färg .

Servera genast med smör, ost  & lite krispiga grönsaker.

frallor

3

6 responses to “Extra lättbakat Frukostbröd på filmjölk

  1. Karin skriver:

    Hej! Tror du man kan byta ut filmjölken mot havremjölk?

  2. Mia skriver:

    Gar dessa att baka i miniatyr format i en cupcake maker?

  3. Sandra skriver:

    Hej!!

    Undrar om det ska vara havregryn i degen också, eller bara ovanpå frallorna!! Tack för en jätte mysig sida!!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Både i och ovanpå 🙂

  4. Sanna skriver:

    Jag ska testa att göra dessa med havregurt istället för filmjölk och mjölkfritt margarin istället för smör. Hoppas att det blir lika bra ;p

  5. Sara skriver:

    Kan man bara halvera mängden indegrienser och få 4 bullar istället?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *