Extra lättbakat Frukostbröd på filmjölk

Gott brödtips till lata helgfrukostar

Lättbakat frukostbröd bakat på filmjölk & bikarbonat. Jag gillar verkligen att ha frukosten färdig på 20 minuter och få slippa jästiden. Det känns lite extra lyxigt att äta nybakat bröd på helgen, tycker ni inte det.

IMG_8470

Frallor innan och efter gräddning.

IMG_8477

Det här behöver du till 8 frallor : 
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bikarbonat
3 dl havregryn
100 gram smör
3 dl filmjölk

Topping : Havregryn eller frön

IMG_8508

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Rör ihop alla torra ingredienser, tärna ner smöret och knåda ihop. Tillsätt filmjölken , och knåda ihop till en deg. Forma frallor, pensla med vatten och strö över frön eller havregryn. Grädda i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter, tills de fått gyllene färg .

Servera genast med smör, ost  & lite krispiga grönsaker.

frallor

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
10 år sedan

Hej! Tror du man kan byta ut filmjölken mot havremjölk?

Mia
10 år sedan

Gar dessa att baka i miniatyr format i en cupcake maker?

Sandra
9 år sedan

Hej!!

Undrar om det ska vara havregryn i degen också, eller bara ovanpå frallorna!! Tack för en jätte mysig sida!!

Jenny Warsen
Reply to  Sandra
9 år sedan

Både i och ovanpå 🙂

Sanna
9 år sedan

Jag ska testa att göra dessa med havregurt istället för filmjölk och mjölkfritt margarin istället för smör. Hoppas att det blir lika bra ;p

Sara
9 år sedan

Kan man bara halvera mängden indegrienser och få 4 bullar istället?

Nästa inlägg

Kycklinggryta med bacon & curry

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x