Kladdkaka med Dumle

Söker ni tips på något gott att baka idag kanske  – gör då denna galet goda Dumlekladdkakan.  Detta är en favorit som brukar gå hem hos alla Tips:  hacka gärna dumlen ännu mindre än på bilden så är det ännu lättare att breda ut över kakan.

IMG_1767

Det här behöver du för att baka denna kladdis: Form cirka 22-24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
20 stycken finhackde dumlekolor

Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Finhacka dumlen smått och rör ner hälften i smeten, och häll upp smeten i den smorda formen. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) Ta dock ut formen de sista tre minuterna och fördela övr resterande dumle och låt smälta . Kladdkakan ska fortfarande vara lite lös i mitten.
Ta ut och låt svalna i kyl i 4-5 timmar innan servering.

Servera med en bit lättvispad grädde,

1

17 responses to “Kladdkaka med Dumle

  1. Jag har en påse Dumle jag behöver ”bli av med” så det här kanske kan va nåt 🙂

  2. Marie P.Hall skriver:

    Åh tack, nu vet jag varför mina kladdkakor alltid blir så torra 😛 Hittills har jag alltid vispat med elvisp. Men ägg och socker som man rör ihop först, det måste man väl ta med elvisp?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Glöm elvisp 😉
      Allt Ska bara röras ihop med slev

  3. Madelen skriver:

    Hej.Kan man göra färskpotatissalad med förskaöter,fetaost mm på delikatessalad? Hälsningar Madelene

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag vet inte om jag förstår din fråga? Men prova, det går säkert 🙂

  4. Veronika Raanes skriver:

    Nei så deilig dette så ut!! =)

  5. Annelie skriver:

    Måste prova denna till vår fredagsfika på jobbet men hur många räcker en sån här till ?

  6. Josefine skriver:

    sätter du in den igen i ugnen när du lagt på Dumlorna?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja, bara så att de smälter 🙂

  7. Mia Andersson skriver:

    Hej
    Först vill jag bara säga att jag älskar din blogg…snacka om att matlagning blivit tusen ggr roligare med dina supergoda och enkla recept….nu till denna eller alla förresten recept på kladdkakor…..kan man göra denna en dag i förväg eller är den godast att servera en aningens ljummen? blir den torr om man serverar den dan efter. MVH MIa

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej,
      Vad roligt att höra 🙂
      Jag tycker den är godast att göra dagen innan 🙂

  8. Renee skriver:

    Hej! Menar du 175 grader i vanlig ugn eller varmluftsugn? Gjorde i 40 min i vanlig ugn på 175 och den är ju väldig kladdig… har inte smakat på det än, men hoppas min smakar bättre än den ser ut just nu iaf. 😛

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har vanlig ugn. Kladdkakan ska stanna till sig i kylskåp 4-5 timmar innan servering 🙂

  9. ulrika skriver:

    tusen tack för tips om att röra ihop allt!
    Roligt med alla olika tillägg man kan gör på kladdkakan med olika godis sorter!

  10. Josefine skriver:

    Kan man ersätta kakaon med vanlig choklad? Hört att det blir krämigare då?

  11. Sanna skriver:

    Ska saltet blandas med de torra ingredienserna?

  12. Elisabeth skriver:

    Går denna att frysa?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *