Torsk i currysås med riskompott

 

 

Något som jag verkligen har cravings efter är kokt ris med kokta grönsaker – skulle kunna äta detta var varannan dag.
Gott & fräsch  känns det – och ett bra sätt att servera för att äta mera grönsaker.

torsk (1)

Det här behöver du:
1 block med torsk eller annan vit fisk
smör
3 dl vispgrädde
1 msk med curry
1 tsk med finhackad persilja
Pyttelite cayennepeppar
10- 12 st gula / röda cocktailtomater
Maizena

Serveras med kokt ris + kokta grönsaker

Gör så här

Skär den halvtinade fisken i 2*2 cm bitar. Fräs den i en kastrull / stekpanna smör i några minuter.
Vänd ner grädde, curry, persilja och låt sjuda upp. Dela tomaterna på mitten och vänd ner, låt sjuda tills de mjuknar upp. Smaka av såsen med lite cayenne- liksom bara en vändning med kryddburken eller två. Red av såsen med maizena och servera sedan genast med kokt ris som du vänder ner grönsaker i. Jag brukar ha hälften ris o hälften grönsaker.

Servera genast

4

9 responses to “Torsk i currysås med riskompott

  1. Härligt! Torsk är en riktigt god fisk.

  2. Karin skriver:

    Ser gott ut! Tack för recept! Jag behöver lite inspiration på just fiskrecept.

  3. Lotta skriver:

    Tack för ett gott recept på Torsk har ätit detta idag .Så himla gott var det fast jag hade pressad potatis och små gröna ärtor till istället.

  4. Carro skriver:

    Ser jättegott ut. Själv har jag cravings på kokt broccoli, knäckebröd med bregott och svenska äpplen just nu, skulle kunna äta enbart det i flera dagar 🙂

  5. Linda skriver:

    Hej.

    Lite trög kokar man grönsakerna tillsammans med riset eller var för sig och sätter ner sen?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Man kokar dem var för sig. grönsakerna blir lite för mosiga annars 🙂

  6. Johanna skriver:

    Supergod rätt! 😀

    Istället för att använda 3 kastruller och fylla spisen kokade jag upp vatten i en vattenkokare och slog över grönsakerna i en skål. När riset var klart blandade jag ihop det med grönsakerna. Smidigt 😀

  7. Therese skriver:

    kan man byta ut fisken mot kyckling? Tycker mycket om dina receptförslag annars

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *