Hej från Thailand och Kohlanta

 

Hej där hemma,

Hoppas allt är bra med er. Vi kom fram till Thailand / kohlanta igår och man är ju bara så trött efter flygresa och sedan tog det några timmar för att vara komma på plats till vårat hotell. Vi bor på Chada beach resort och jag har sett bland era kommentarer på att ni undrar hur det är och hotellet är- jo det är  toppen, bra pooler, trevlig personal och ligger precis vid vattnet. Väldigt barnvänligt med Bamseklubb, och uppvisningar – kanske inte hade valt detta hotellet om vi inte rest med barn dock. Wihi finns vid pool området, dock inte det bästa såklart. Men  jag får smita ner hit och jobba en stund varje dag, det går väldigt sakta att  men det funkar.

IMG_0852

Det bästa med hotellet är nog iallafall frukosten, mycket bra- och väldigt mycket att välja bland, bröd, omeletter, kokta ägg, varm mat, kall mat, pålägg , frukt & grönt och juicer.

IMG_0820

En liten Nomi hamnade med på bild också, med sina frukostflingor & rostade mackor, och kall mjölk.

IMG_0813

Sen har vi har hunnit att prova lite restauranger här i området, blandannat åt vi lunch idag på trevlig restaurang en bit längre bort som heter Golden Leaf .  Tom Jum soppa blev det och barnen åt hamburgare. Och nej jag tycker inte att ni ska boka all inklusive när ni åker hit- det finns gott av mysiga små matställen, längst hela strandpromenaden.


IMG_0885

Nu är klockan snart sju här ( på kvällen ) så vi ska ge oss iväg och leta upp en till restaurang för middagsmaten.  Kan även rekommendera ”Hans” restaurang som ligger här en bit bort, god mat, fin service och trevlig personal.

På återseende

0
Prenumerera
Notis om

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marit
9 år sedan

Hej, det var trevligt att höra att stället är bra. Vi kommer dit nästa söndag.

9 år sedan

Låter härligt, vi kommer fira jul där på samma hotell! Ser fram emot det ..
Vill gärna läsa mer .. restaurangtips mm.
🙂

Ann-Sofie
9 år sedan

Åhh så underbart! Vi räknar ner till vår avresa till kamala i februar, 82 dagar kvar :))

Fortsätt njut! kram

Malin
9 år sedan

Hej,
Kan varmt rekommendera Esy bar som ligger lite längre ner på stranden och Ran som ligger nästan längst ner på stranden en bra bit ifrån ert hotell, Sawadee är en restaurang som ligger ute på gatan mittemot resorten Southern Lanta maten där också bra.
Ha en helt underbar semester och vi landar på Lanta 10 dec.
Min familj och jag är återkommande resenärer. 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Malin
9 år sedan

🙂 på den restaurangen sitter vi just nu i väntar på maten.

Sofia
9 år sedan

Åh där bodde vi för 4 år sedan. Sist bodde vi längst ner på er strand. Där finns slow Down om man är sugen på en toast Skagen (finns annat oxå) plus att de har filmvisning för barnen. Ni måste prova på resturang Phet, god mat och mycket trevlig ägare.

Malin
9 år sedan

Testa maten på Noble House! Grymt god! Våra ungar älskade deras fried chicken 🙂

Malin
9 år sedan

Var på Chada för fyra år sedan med hela familjen, alldeles underbart. Sonen, då nio år, blev kompis med en i personalen och fick provköra hans golfbil på området 🙂
Håller med föregående talare, barnen älskade det mesta av käket på Noble House (och att ta ett dopp i deras pool efter maten!)

lena
9 år sedan

ha det bäst <3 … ÅÅÅÅå åååå … va gott det ser ut .. här hemma e det grått o trist !!!! kramar till er alla

9 år sedan

Lite längre ner på stranden finns INDIANEN
som har eldpojer på kvällarna för publikensskull
Runt 21 ca brukar det dra igång fr+lökvälkarna
Sitta där medans barnen leker på stranden
Och invänta eldkloterna och härlig musik.
Kan rekommendera deras chokladshake till barnen
Iaf

Kristine
9 år sedan

Vad underbart ni verkar ha det. Funderar på att åka ber mes familjen i mars. Läser gärna mer ni vad ni hittar på er semester. Tips och råd behövs alltid. Åker med barn 6 & 8år. Skriv gärna lite ungefärliga priser. Undrar hur priserna är i jämförelse med phuket (kata). Tack för en superbra blogg

Emma
9 år sedan

Vad roligt att ni trivs! Och kul att höra att Hans fortfarande är bra 🙂 vi tyckte det var jättemysigt när vi var där 06 och 08 (tror jag det var). Njut av värmen och att bara ta det lugnt!

Annelie
9 år sedan

Soppan ser smarrig ut!

Åsa
9 år sedan

Åh vad härligt det verkar!! Har aldrig varit i Thailand… Lite rädd för denguefeber, hur är det där ni är och hur tänker ni kring sånt? Hur är det med vilda hundar? Är hotellet rent? Lite neggiga frågor men skulle va bra att får svar på… Ha det riktigt härligt! Frukosten verkar super, viktigt tycker vi! 🙂

Lillan
9 år sedan

Åh detta underbara Ko Lanta! Vi var på Hans restaurang första gången 1999. Dom hade gjort ”gräddtårta” till min mammas 50års dag.
Om ni smiter in på Country Bar som ligger utanför Chada så hälsa från mig Lillan m familj.
Ät på så många ställen som möjligt. Många mkt bra restauranger på hela ön!

Dani
9 år sedan

Hur är det egentligen med denguefeber i Thailand ? Är så rädd för det :/ hur tänker/skyddar ni er och barnen ? Tack 🙂

Nästa inlägg

Jappkakor

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x