Värmande gulaschsoppa

God morgon,

Igår hade vi bokat in en biodate – jag och maken – och eftersom vi har samma filmsmak så var det inte så svårt att välja film. Det blev ”Dum Dummare – 2”  med Jim Carrey och jag skrattade så mycket så jag hade ont i magmusklerna när jag gick därifrån. Många dumma kommentarer och tokiga miner var det – men som alltid så är ju den första bäst!

Och till lunch idag ska jag äta denna soppa/gryta som jag kokade till middag igår. En smakrik & värmande gulaschsoppa med smak av paprika & chili, serveras med en klick creme fraiche och en bit gott bröd.  Jag vet att en ”riktigt” gulaschsoppa ska innehålla kummin också, men jag har lite svårt för smaken så jag skippar detta.

Recept gulasch

 

 

Det här behöver du till 5-6 portioner :
smör
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
1 liter vatten
7-8 små fasta potatisar
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
2 burkar krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar

Gör så här:

Hetta upp en kastrill med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta.

Serveras med creme fraiche och en bit gott bröd.

gulaschsoppa

2
Prenumerera
Notis om
35 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
6 år sedan

Måste bara slänga in en kommentar om hur mycket jag uppskattar din blogg och alla recept, varit väldigt sjuk och med en liten familj att ta hand om så har det varit både tråkig och fantasilös mat som serverats men sen jag hittade din blogg så älskar jag laga mat och testa nytt så även när energin tryter så får jag ny energi av att testa dina recept!
Så även om det ”bara” är recept och inte livsrådgivning du har så ger du mig lite sol och extra livsglädje och det vill jag ge dig ett jättestort tack för 🙂 Underbar blogg! Kramar

Jenny Warsen
Reply to  Sandra
6 år sedan

Vad glad jag blir! Tack för att du berättar <3
krya på dig.

Ante
6 år sedan

Du är med i en artikel i Smålandspostens Affärsliv idag! Kul att läsa mer om dig Jenny.

Trevlig helg till dig och din familj

Jane
6 år sedan

Jag hittade hit till bloggen igår o jag kan bara säga halleluljha vilken blogg 🙂
Jag lagade kasslerpizzagratängen igår o nam nam var den
Jag delade ett kort på maträtten på min fb igår o det var flera som hade bra saker att säga om maträtten o en tjej sa att du var hennes matgud i köket 🙂
Såg ditt recept på gulaschsoppan du lagt på bloggen idag o nu måste jag ta me tusan göra den till middag idag 😀
Tack gode Gud att jag hittat din blogg när jag fastnade i korvträsket 🙂
På återseende…….
KRAM

Emms
6 år sedan

hej Jenny!
Tänkte laga gulasch idag men med högrev, hittar tyvärr inte recept som lockar mig jättemycket , tills jag såg ditt ! Tror du man kan byta ut färsen mot högrev utan större problem? Behöver jag öka / minska mängd på något annat? 🙂

Tack för en super inspirerande blogg!

Jenny Warsen
Reply to  Emms
6 år sedan

Då ska det koka länge, högrev har en tendes att bli segt annars.
jag hade kokat den i minst 3 timmar, fyll på med vätska efter hand.
Annars fungerar det absolut. 🙂

6 år sedan

Hej Jenny!
Din matblogg är den bästa jag läst. Den har inspirerat mig till att strunta i alla ideal utan bara äta det som jag tycker är gott. Tack!

PS. Dendär gulaschsoppan såg perfekt ut för att bota halsont, tror jag provar den idag

Jenny Warsen
Reply to  Malin
6 år sedan

Å vad glad jag blir! Tack för att du berättar 🙂

tanja
6 år sedan

Hej Jenny. Vilken härlig blogg du har.. du gör det till ett måste att kolla nyheterna på instagram varje dag. Idag blir det gulasch även i vårt hem med en korg småorter i.. härligt att ha dig som inspirationskälla i köket

Jenny Warsen
Reply to  tanja
6 år sedan

Vad glad jag blir 😀
tack

6 år sedan

Hej
Lagar mycket gulasch soppa, saknar finhackad paprika i din och bästa är högrevsfärs…samt koka längre

tanja
6 år sedan

Småorter haha tomater var det i 😉

6 år sedan

Soppa är sådan underskattad mat, särskilt på hösten och vintern.

Ha en fortsatt trevlig dag.

Annelie
6 år sedan

Så kul att jag hittat din blogg. I kväll gjorde jag denna soppan. Den ska bli morgondagens middag. Men kunde inte låta bli att provsmaka lite

Emme
6 år sedan

Sluta ALDRIG blogga, lova det

sofie
6 år sedan

Vill verkligen tacka för alla underbara recept o allt du delar med dig!! Det är lika kul att se/läsa nytt inlägg varje dag!!! Du inspirerar mig verkligen o såå tacksam för hur du skriver, lägger ut o delar med dig. TACK!!

6 år sedan

HEJSAN!!!
Super fin Blogg… jag är själv glad i o laga mat…när köket är städat o rent^^

Dock har ja lite problem med vikt tros en GBP operation..
Så år mkt ont i magen av pasta o ris..
Så jag har bestämt mig o köra lite LCHF inspirerad kost ist.
Inget bröd,pasta,ris eller potatis..
Just för de bara tillför smärta/problem med magen..
Kör inte stenhårt.. då jag äter de rotfrukter jag gillar….
typ rödbetor och morötter.. för de är så lite grönt jag äter..
isberg/kruksallad…tomat gurka paprika lök vitkål rödbetor o morötter..broccoli och blomkål..
så dom grejer äter jag till mina grytor och köttbitar och såser.. får äta feta såser ju 😀
Och de kompletterar bra till att sluta med mitt sockersug. då de är ett riktigt problem..så kan de hjälpa mig sluta va sugen på allt onyttigt som är boven i dramat..
så ja.. jag gör en lchf variant jag kan leva med 😀

Men till saken… jag gillar din blogg och de är ju jätte lätt att följa dina recept fast ja måste byta ut mina kolhydrater till inget eller blomkålsris/mos tex.

Men kul att du ibland slänger in just lchf recept=)

MEN.. din GULASH!!
Mååste prova låter gott..
MEN!! vad tillför den kinesiska soyan??
Jag har smakat de i en rätt tidigare..jag höll på o kräka..
kan man byta ut den med något annat??
eller tillför den så lite så de bara är o utesluta??
potatisen byter ja ut till morötter bara^^

Tack tack för superblogg.. hoppas ja kan få ett litet svar på soyan=)
KRam från en annan matglad tjej =)

Malin
6 år sedan

Tack för ännu ett fantastiskt gott recept! Lagar dina recept flera gånger i veckan. Du är grym!

Ingalill
6 år sedan

Härliga du

Josefin L
6 år sedan

Måste man koka potatisen innan? Eller blir den klar på så snabbt som 15 min?

Jenny Warsen
Reply to  Josefin L
6 år sedan

Eftersom man delar potatisen i mindre delar så kokar den klart snabbt.

Mia
6 år sedan

Hej!!

Gjorde denna supergoda soppa för ett tag sen. Mm, va god!!
Så nu blir detta söndagsmiddag i helgen, med gott vitlöksbröd.
Tack igen för alla fina recept!!
Köra Mia

Emelie
6 år sedan

Min sambo och jag älskar denna soppan! Tack för många bra och inspirerande recept! 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Emelie
6 år sedan

Vad roligt att höra 🙂

Lillemor
6 år sedan

Alltså jag blir lite full i skratt när jag läser dina recept … alldeles väldigt ofta så är det sambal oelek i det mesta… du måste verkligen gilla chili

Jenny Warsen
Reply to  Lillemor
6 år sedan

Det gör jag 🙂 Men gillar man inte går det bra att utesluta.,

Lina
6 år sedan

Hej!
Tack för världens bästa matblogg!!
Eftersom jag ogillar paprika extremt mycket så undrar jag om det går att byta ut paprikapulvret till något annat? Vad i sånna fall? Tack på förhand!

Louise
6 år sedan

Älskar din blogg, får ofta bra idéer av dej.
Mina barn är jätte kräsna men den här soppan älskar dom och även min man som är ännu kräsnare med mat. Jag brukar ha i lite rödvin om jag har. Så himlans gott.

Sofie
6 år sedan

Jätteroligt med din blogg, jag är värdelös på matlagning, men nu går det ändå bra 😀
Idag har jag gjort gulaschen, men jag saknar paprikan och kumminen så det slängde jag också i! Gott!!

Alexandra
5 år sedan

Kan man frysa in soppan?

jennysmatblogg
Reply to  Alexandra
5 år sedan

Absolut 🙂

Sandra
5 år sedan

Hej.

Jag har testat göra dina soppor och när jag har i sojan så blir den alldeles brun och smakar soja. Vet inte om jag gör nått fel eller om jag har fel soja? Jag använder mig av Ekströms collorit.

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
5 år sedan

Oj, ja det är inte samma. Den har man för att färga såsen.
Du ska köpa den kinesiska sojan, det är en stor flaska.

🙂

Sandra
Reply to  jennysmatblogg
5 år sedan

Åh tack då ska jag införskaffa det och görs om och göra soppan rätt ? dina recept är helt magiska. Älskar dom ?

Malin Fredriksson
4 år sedan

Supergod men vill inte kalla den gulasch då en äkta inte görs på köttfärs. Potatisen byter jag ut till en massa skivad morot och det är också gottis.
Gör alltid dubbel sats & fryser in så det bara är att kasta in i mikron ?

Nästa inlägg

Havets wallenbergare

35
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x