Herrgårdskyckling

I veckan nu så lagade jag en jättegod kycklingrätt – Herrgårdskyckling. Receptet fick jag skickat till mig av en gullig bloggläsare, tack Åsa! Rätten kallas som den gör pågrund av att man lagar den med just herrgårdsost, sen går det såklart byta ut till vilken ost man själv tycker är godast.

Recept till 4 personer på herrgårdskyckling: 4 kycklingfileer smör salt& peppar 100 gram rökt skinka 2 msk finhackad persilja 4 dl creme fraiche 1 msk dijonsenap 1 1/2 dl riven herrgårdsost

Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfilerna runt om i en stekpanna så att de får fin färg. Salta & peppar under stektiden. Lägg dem i en form och strössla över den strimlade skinkan. Blanda ihop creme fraiche, persilja, dijonsenap, och riven ost. Fördela ut röran över kycklingen och skinkan. Och ställ in imitten på ugnen, i cirka 20 minuter- eller tills kycklingne är klar. Servera med klyftpotatis eller ris.

1
Prenumerera
Notis om

24 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marie
10 år sedan

Prova med västerbottenost istället för herrgårdsost, supergott!

Jenny Warsen
Reply to  Marie
10 år sedan

Det kan jag tänka mig. Tack för tipset 🙂

10 år sedan

Detta ska provas ! Yammie !

Pia
10 år sedan

Blir så himla frestad att laga Thai pad och mycket annan asiatisk mat MEN…. Jag är fisk/skaldjursallergiker! Kan man ersätta Fisk el Ostronsås med något annat liknande? Har Jenny eller någon annan bloggläsare något tips så skulle jag bli glad!

Anette
10 år sedan

Tack! Detta fick jag för många år sedan och har slarvat bort receptet.

Jenny Warsen
Reply to  Anette
10 år sedan

Va roligt 😀 varsågod.

Linda
10 år sedan

Åh, gammalt hederligt recept! Jag har västerbottenost i. Härlig kombo med skinkan och senapen.

Suss
10 år sedan

Hej Jenny , älskar dina recept, men det vore kul nu att få något utan creme fraiche, grädde eller philadelfiaost. Snälla – lite nytt men med din sköna style.

Jenny Warsen
Reply to  Suss
10 år sedan

Hej Susanne,
Jag har lite maträtter utan grädde , creme fraiche- kolla i arkivet. Och så kommer det såklart ett och annat i framtiden. Men jag visar den maten vi äter och lagar här hemma.

Nilla
10 år sedan

själv älskaaar jag alla dina recept med grädde, creme fraich och philiadelfiaost! finns det något godare än någon krämigt god pasta tillexempel!? din blogg är världsbäst! Från en krämig student 😉

Anna
10 år sedan

Detta ska jag prova, lät gott och enkelt! Me like 🙂
Kram kram

Jenny Warsen
Reply to  Anna
10 år sedan

🙂 Det var jättegott. Gjorde sig inte lika bra på bild dock.
kram

Lovisa
10 år sedan

Jag gjorde just detta fast med prästost och färsk timjan, sjukt gott!! 🙂

åsa norin
10 år sedan

En mycket bra matblogg. Gjort en del recept. Denna rätt med daimcheesecake till efterrätt var mycket uppskattat

Angelika
9 år sedan

Hej 🙂
Ser hur smarrigt ut som helst! Har du testat göra herrgårdskyckling med turkisk yoghurt istället för créme fraiche? Eller vet du om det skulle fungera? Tacksam för svar!

Anna
9 år sedan

Gjorde den här för första gången för säkert 15 år sen och är kika God nu men jag har skånsk grovmalen senap istället för din, blir inte så frän smak. God o enkel mat som ungarna älskar. Funkar lika bra med ris potatis eller tagliatelle

Anna
9 år sedan

Gjorde den här för första gången för säkert 15 år sen och är lika God nu men jag har skånsk grovmalen senap istället för dijon, blir inte så frän smak. God o enkel mat som ungarna älskar. Funkar lika bra med ris potatis eller tagliatelle

åsa
9 år sedan

Tack för att du påminde även mig om detta goda o lättlagade recept! !
Hittade detta recept på locket av en cremefraicheburk för många år sedan och lagade den ofta då men har slarvat / glömt bort det
jättegod rätt!

Annika Odmyr
8 år sedan

Detta skall provas! Enkla maträtter till vardags är alltid bra att ta till. Jag gör den här rätten med grädde och fisk samt lite gräslök istället. Också mycket gott.
Mitt recept är taget ur Boken ”Fisk är väl inga konstigheter” och kallas där Gräslöksfisk.

Marita
8 år sedan

Gjorde denna rätt och hade päron emellan kycklingbitarna, tog även grädde och blandade i och serverade det hela med rönnbärs gelé

jennysmatblogg
Reply to  Marita
8 år sedan

men mums vad gott det låter 😀

Lena
6 år sedan

Kan man använda turkisk yoghurt istället för creme fraiche?

4 år sedan

Hittade denna idag, låter supergott just nu står formen i ugnen

4 år sedan

Hittade denna idag, nu väntar vi på att det ska bli klart. Ser så gott ut.

Nästa inlägg

Tips till farsdag

24
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x